Νοέμβριος στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσ/νίκη

Καθώς η θεατρική σαιζόν προχωρά, το Θέατρο Σοφούλη αναδεικνύεται ως η πιο φρέσκια θεατρική πρόταση της πόλης. Με σύγχρονα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου σε ολοκαίνουριες μεταφράσεις και αποδόσεις, με έργα νέων δημιουργών αλλά και διασκευές πάνω σε σατυρικά κείμενα με διαχρονική αξία σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο για να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία κάθε μέρα! Ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στο Θέατρο θα το βρείτε στο Σοφούλη!

Μάνος Τσότρας: O Άνθρωπος Σκύλος

Παραστάσεις Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 20.00 και 8, 15, 16, 22, 23, 29, 30 Νοεμβρίου στις 21.00

H παράσταση έκπληξη της φετινής σαιζόν συνεχίζεται και τον Νοέμβριο! Το off Broadway αριστούργημα του Lee Blessing, μεταφρασμένο και σε ελεύθερη απόδοση από τον Μάνο Τσότρα, καυτηριάζει την τέχνη, την πολιτική, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί, σε έναν μονόλογο υψηλών απαιτήσεων.

Κρίτωνας Ζαχαριάδης: ΠΕΛΟΤΑ

Κάθε Τετάρτη μέχρι και 28 Νοεμβρίου στις 21.00.

Ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης έκανε αίσθηση με την “ΠΕΛΟΤΑ”. Ο Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας σε μία κωμωδία με μεγάλες ανατροπές. Κόντρα στα στερεότυπα και τις σεμνοτυφίες, οι ήρωες της «Πελότα» τα θέλουν όλα. Τι θα πάρουν στο τέλος;

Συναισθηματική διαλεκτική – Στέλιος Καλαθάς: Ζήσε το Ταξίδι

9, 10 και 11 Νοεμβρίου στις 21.00.

Μια θεατρική παράσταση με αφορμή τα ταξίδια που δεν πραγματοποιήσαμε , που δεν έπρεπε να κάνουμε, που φοβηθήκαμε ή που απολαύσαμε. H σκηνή μεταμορφώνεται σε έναν σταθμό, έτοιμο για νέα ταξίδια της ζωής μας, με πολλές βαλίτσες, που αν δεν προσέξουμε το περιεχόμενό τους μας «βαραίνουν» στην διαδρομή.

Η ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης , εμφανίζεται για τρίτη χρονιά στη σκηνή και παρουσιάζει ένα σπονδυλωτό έργο με άξονα το βαθύτερο νόημα των ταξιδιών. Αφετηρία στάθηκαν οι ασκήσεις και οι τεχνικές που δούλεψαν στις συναντήσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αυτή η παράσταση είναι το αποτέλεσμα μιας έσω – διαδρομής αλλά και διαχείρισης κι έκφρασης συναισθημάτων.

Μιχάλης Σαρόπουλος – Καλά, γίνονται αυτά;

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, Τρίτη 6 και 13 Νοεμβρίου στις 21.30

O δημοφιλής κωμικός της Θεσσαλονίκης Μιχάλης Σαρόπουλος (aka Saro) έρχεται να βάλει φωτιά στα καθημερινά βράδια με μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας.

Παύλος Δανελάτος: Ελλάς…Γελάς

Στις 17-18, 24-25 Νοέμβρη & 1-2 Δεκέμβρη, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Μετά τις sold out παραστάσεις της προηγούμενης σαιζόν, η βραβευμένη κωμωδία «Ελλάς… Γελάς» σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη.

Πρόκειται για μία σύνθεση από τέσσερις διαχρονικές και εξαιρετικά επίκαιρες μονόπρακτες σατιρικές κωμωδίες του Γεωργίου Σουρή: «Ο Αναπαραδιάδης» (1884), «Δεν έχει τα προσόντα» (1885), «Η Επιδημία» (1881) και «Η Περιφέρεια» (1886). Τα θεατρικά έργα του Σουρή μέσα από το χιούμορ καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της Ελλάδας της εποχής του (και όχι μόνο). Η σάτιρά του ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική διαφθορά και διαπλοκή καθώς και στην κοινωνική και ηθική παρακμή της σύγχρονής του (και όχι μόνο) ελληνικής κοινωνίας. Η παράσταση, μέσα από μια σύγχρονη οπτική, συνδέει το χθες με το σήμερα. Άλλωστε, τι έχει αλλάξει από τότε;

Πληροφορίες –κρατήσεις Καλλιτεχνική Εταιρεία

Τηλέφωνο 2310423925

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του, στο κανονικό εισιτήριο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο 5

Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη

Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Θέατρο Σοφούλη

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310423925,

www.theatrosofouli.gr

Θέατρο Σοφούλη

Πρόγραμμα ATHENAEUM ΚΕΛΑΡΙ 8-10 Οκτωβρίου

Πέμπτη 8 Οκτώβριου     D.Klonis-K.konstantinou.-V.Stefanopoulos (jazz trio)   Το τρίο ξεφυλλίζει το Real Book ψάχνοντας ευκαιρίες για να επικοινωνήσει με το ακροατήριο μυημένων και ...