Νορβηγία

0


Η Νορβηγία είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και μουσικοσυνθέτη Γιάννη Βεσλεμέ, γνωστού ως Felizol. Ιδιότυπη και χειροποίητη, απολαυστική και αταξινόμητη, διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80, εμπνέεται από τη new wave ελληνική σκηνή, ξεναγεί τον θεατή στον φανταστικό μικρόκοσμο του δημιουργού της και βρίθει pop αναφορών. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο σαρωτικός Βαγγέλης Μουρίκης, ο οποίος συνοδεύεται από τη μοιραία παρουσία της Αλεξίας Καλτσίκη,  αλλά και τον Νορβηγό Daniel Bolda, τον Μάρκο Λεζέ, τον Βασίλης Καμίτση, τον Γιάννη Μποσταντζόγλου και την υπέροχη Σόφη Ζαννίνου.

Στις 3 Ιανουαρίου, ένα μεσημεριανό Tea Party στο six d.o.g.s που θα ξεκινήσει στις 14.00, παρουσία των πρωταγωνιστών Βαγγέλη Μουρίκη, Αλεξίας Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, καθώς και του Μάρκου Λεζέ, θα αποτελέσει τον ιδανικό προάγγελο της πρώτης μεταμεσονύχτιας προβολής της ταινίας. O Felizol στα decks θα παίξει αποκλειστικά soundtracks των 70s & 80s, και θα μας μεταφέρει ηχητικά στον κόσμο της ταινίας.

 

Από τη Feelgood στον κινηματογράφο Άστυ

4 μεταμεσονύχτιες προβολές: Σάββατο 03/01, 10/01, 17/01 και 24/01

 

No comments

“ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ” Από το βιβλίο στη σκηνή και από τη σκηνή… ξανά στο σπίτι του

Μουσική: Γιώργος Καζαντζής Διασκευή – Αφήγηση – Στίχοι: Γιάννης Καλατζόπουλος Τραγουδούν   Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Σταμάτης Κραουνάκης, Ναντίνα Κυριαζή, Ευτυχία Μητρίτσα, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος ...