Ξεκινάμε ένα ηρωικό ταξίδι. με τον πιο απίθανο ήρωα!

Ένα ηρωικό ταξίδι… με τον πιο απίθανο ήρωα!

 

Ο Κιτρινομύτης είναι ένα μικρό ορφανό πουλί που έχει χάσει την οικογένειά του από τη μέρα που έπεσε από τη φωλιά. Η Πασχαλίτσα τον υιοθετεί και τον μεγαλώνει σε ένα εγκαταλελειμμένο καλύβι στο δάσος, χωρίς κανένα άλλο πουλί ως πρότυπο – κι έτσι, ο καλόκαρδος Κιτρινομύτης φοβάται να απογειωθεί και να πετάξει μακριά.

 

Μια μέρα, η Πασχαλίτσα τον πείθει να βγει από το σπίτι για να ψάξει για κάτι που υποτίθεται ότι έχει κληρονομήσει από την γιαγιά της. Καθώς ο Κιτρινομύτης διασχίζει διστακτικά το δάσος, συναντά τον Δαρείο, τον πατριάρχη μιας οικογένειας αποδημητικών πουλιών που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν σε πιο ζεστά μέρη για να προλάβουν το χειμώνα. Όταν η Πασχαλίτσα ισχυρίζεται μπροστά στα υπόλοιπα πουλιά ότι ο Δαρείος ξεχώρισε τον Κιτρινομύτη για να τους οδηγήσει στην Αφρική, ο ίδιος δεν την διορθώνει και έτσι αναλαμβάνει την τεράστια πρόκληση, λαχταρώντας έτσι να αποκτήσει την δική του οικογένεια.

 

Έχει, βέβαια, ελάχιστες εμπειρίες που μπορούν να τον βοηθήσουν στο καινούριο του ρόλο, ενώ ο ζηλιάρης Κάρλο, που νόμιζε ότι αυτός θα διαδεχόταν τον Δαρείο στη θέση του αρχηγού, τους συνοδεύει με την ελπίδα να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος του άπειρου Κιτρινομύτη… Το υπέροχο τους ταξίδι, γεμάτο ανατροπές, χιούμορ και συγκίνηση, μεταμορφώνεται σε μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια.

25 Ιουνίου στους κινηματογράφους