Ξεπέρασε τα 200.000 εισιτήρια (206.271) «Η Ρόζα της Σμύρνης»

Ξεπέρασε τα 200.000 εισιτήρια (206.271) κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες προβολής της
«Η Ρόζα της Σμύρνης», η πρώτη κινηματογραφική δουλειά του Γιώργου Κορδέλλα. Η ταινία έχοντας συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από 111.000 εισιτήρια κατά την πρώτη εβδομάδα προβολής της, συνεχίζει τη δυναμική της πορεία φτάνοντας σχεδόν 95.000 εισιτήρια κατά τη δεύτερη εβδομάδα, ενώ θα προβάλλεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σε 97 αίθουσες πανελλαδικά.

 

Νοσταλγικός και με ρομαντική διάθεση, ο Γιώργος Κορδέλλας ιχνογραφεί έναν έρωτα που ξεκίνησε στη Σμύρνη του 1922 και σχεδόν μοιραία ανανεώνει τους όρκους του στην Αθήνα του 1987. Με ένα πολυσυλλεκτικό καστ (Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης, Yilmaz Gruda και η Λήδα Πρωτοψάλτη), η ιστορία κινείται ανάμεσα σε ελληνικές και σμυρναίικες μυρωδιές με γυρίσματα που έλαβαν χώρα σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.


Σύνοψη:

Σμύρνη 1922: Η Ρόζα, κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα. Aθήνα 1987: H Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη) ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) κουβαλώντας ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια.

 

Credits

Διανομή ρόλων: Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά (Yılmaz Gruda), Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ (Cem Aksakal), Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν (Aysan Sümercan), Γιάννης Θωμάς
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής
Σενάριο: Χριστίνα Λαζαρίδη, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ & Ρόζα» (εκδόσεις Πατάκη)
Συμπαραγωγοί: COSMΟΤΕ ΤV, Ειρήνη Σουγανίδου, Baran Seyhan
Executive Producer: Μαρία Τσίγκα
Associate Producer: Ιωάννα Μπολομύτη
Φωτογραφία: Κωστής Γκίκας
Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολογία: Γιούλα Ζωιοπούλου
Ηχοληψία: Νίκος Παπαδημητρίου
Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου
Οργάνωση Παραγωγής: Μάριος Καραμάνης
Μία παραγωγή της «Αργοναύτες ΑΕ» σε συμπαραγωγή με την COSMΟΤΕ TV, την Feelgood Entertainment, την Sarmaşık Sanatlar, την ΕΡΤ,  με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.