Οι ήχοι της Ελληνικής Παράδοσης ταξιδεύουν στα Χανιά με τη Νεκταρία Καραντζή

Με αφορμη το εορτασμό των 23 χρόνων του “Ράδιο Μαρτυρία” 
 
“Είναι αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια που σαν ιέρεια αλλοτινών καιρών ξυπνά με τη φωνή της μνήμες αρχέγονες. Το τραγούδι και η βυζαντινή υμνωδία της μοιάζει με επίκληση μυσταγωγικής τελετουργίας, στην οποία καλείσαι να μετέχεις ως μύστης μιας αρχαίας συγκίνησης” (“La Croix”, France)
Η Νεκταρία Καραντζή με εξαιρετικά επιλεγμένα βήματα και συνεργασίες, έχει αναγνωριστεί διεθνώς και ιδιαιτέρως στις ορθόδοξες χώρες, ως η «ιδανική γυναίκα υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης». Αποτελεί μοναδική περίπτωση Ελληνίδας ερμηνεύτριας που εξειδικεύεται στο βυζαντινό μέλος, το οποίο παρουσιάζει, εδώ και χρόνια στο εξωτερικό μέσω συναυλιών αλλά και μέσω ημερίδων και συνεδρίων σε σημαντικά Πανεπιστήμια και Μουσικές Ακαδημίες, όπως η Ακαδημία Liszt στη Βουδαπέστη, το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, το New York University, to Πανεπιστήμιο του Oviedo κ.α.
Στις 19 Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, ώρα 19:00, η Νεκταρία Καραντζή θα εμφανιστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, στην Κρήτη, για μία μοναδική συναυλία παραδοσιακής μουσικής, στο πλαίσιο του εορτασμού των 23 χρόνων λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Μαρτυρία 95,5 FM”. Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βασισμένο σε κάποια απο τα ωραιότερα τραγούδια της Παράδοσης για  τη χαρά και τον κύκλο της ζωής, τη ξενιτιά και την αγάπη. Το χρυσό κουβάρι της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής θα ξετυλιχθεί ζωντανά μέσα από μελωδίες, στίχους-ποταμούς και λαογραφικά σχόλια που θα μας μεταφέρουν στη λησμονημένη ομορφιά μιας άλλης εποχής, η οποία πιθανώς να ζει ακόμα στην ψυχή μας…
Μαζί της τέσσερις  ταλαντούχοι μουσικοί από την Κρήτη που με τις ερμηνείες τους υπόσχονται να δώσουν μια άλλη διάσταση στους παραδοσιακούς δρόμους: Γιάννης Μελαμπιανάκης (Ούτι), Μανώλης Κανακάκης (κανονάκι), Γιώργος Παπαϊωάννου (βιολί), Μαρίζια Κατσουνα (κρουστά).