Οι «Αφανείς Ηρωίδες» αφηγούνται επιτέλους την ιστορία τους

Η ταινία «Αφανείς Ηρωίδες» αποκαλύπτει την απίστευτη, άγνωστη και αληθινή ιστορία μίας μοναδικής ομάδας γυναικών, που άλλαξε τα θεμέλια της Αμερικής προς το καλύτερο. Πως; Με το να στοχεύουν στα αστέρια.

Σύνοψη

Όλοι ξέρουμε για την αποστολή Apollo. Όλοι μπορούμε αμέσως να πούμε τα ονόματα των ατρόμητων αστροναυτών που πήγαν πρώτοι στο διάστημα: Τζον Γκλεν, Άλαν Σέπαρντ και Νιλ Άρμστρονγκ. Παρ’ όλα αυτά, ηΚάθριν Τζόνσον, η Ντόροθι Βον και η Μαίρη Τζάκσον δεν είναι ονόματα που θα συναντήσει κανείς στα σχολικά βιβλία. Ακόμη χειρότερα, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξη και την επιστημονική παρακαταθήκη τους στην παγκόσμια ιστορία.

Η ταινία αφηγείται την ζωτικής σημασίας ιστορία μιας ελίτ ομάδας Αφρο-Αμερικανών γυναικών μαθηματικών της NASA, η οποία βοήθησε την Αμερική να κερδίσει τους αντιπάλους της στη Σοβιετική Ένωση στον αγώνα των διαστημικών αποστολών, δίνοντας παράλληλα μάχη για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τις Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ και Τζανέλ Μόνα.

23 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON

28ο Πανόραμα: 40 Χρόνια Π.Ε.Κ.Κ. – 8 Έλληνες Κριτικοί Προτείνουν την Αγαπημένη τους Ευρωπαϊκή Ταινία

  Με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου να γιορτάζει τέσσερις δεκαετίες δημιουργικής παρουσίας στα εγχώρια κινηματογραφικά πράγματα, το 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου δίνει βήμα σε ...