Οι πρώτες σκηνές από το «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη

 

Οι πρώτες σκηνές από το «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη // «Γυναίκες» // 14 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους

Ένα μήνα πριν την έξοδο της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη «Νοτιάς» στους ελληνικούς κινηματογράφους, δείτε δηλώσεις των πρωταγωνιστών και σκηνές από την ταινία, αφιερωμένες στις γυναίκες που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της αφήγησης.

«Ο Νοτιάς είναι μία ταινία που παρακολουθεί την ενηλικίωση ενός μικρού παιδιού», λέει ο δημιουργός της Τάσος Μπουλμέτης και ο πρωταγωνιστής της Γιάννης Νιάρρος εξηγεί: «Ο Σταύρος είναι ένα παιδί που μεγαλώνει τη δεκαετία του ’70. Είναι ευαίσθητος και ό,τι του συμβαίνει έχει την ανάγκη να το ανάγει σε μύθους. Τα κορίτσια που του αρέσουν είναι γι’ αυτόν η Ελένη, η Πηνελόπη…».

Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας», ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του, μία ιστορία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, ενώ εμφανίζεται η Ζωζώ Σαπουντζάκη σε ρόλο έκπληξη.

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του. 

Δείτε τις «Γυναίκες» του Νοτιά εδώ:

 

14 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood σε συνεργασία με τη Rosebud 21

Η καρδιά της άνοιξης στη Στέγη

  ΑΠΡ-ΗΛΙΟΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ 🙂 ΘΕΑΤΡΟ|ΜΟΥΣΙΚΗ|ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΟ Θέμελης Γλυνάτσης Ρομαντισμός ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Έως και 5 Απριλίου Βασισμένη στους “Υπνοβάτες” του Χέρμανν Μπροχ, η παράσταση συνεχίζεται με ...