Οι συναυλίες στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Nalyssa Green | Συναυλία
Μusic Escapades: The Dream Makers Series
Πέμπτη/ 14 Ιουλίου, 21:00

 

Μουσική για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ

Εξορμήσεις σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις, με αφετηρία το
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, πολύχρωμοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, ψηφιακές λούπες, θέρεμιν, κιθάρες, πλήκτρα, συνθεσάιζερ.

H Nalyssa Green ζει στην Αθήνα και είναι μουσικός. Γράφει στίχους, μουσική, τραγουδάει, παίζει κιθάρα, πλήκτρα και θέρεμιν. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους με τραγούδια της «Barock» (2010, self-released), «The Seed» (2012, Inner Ear) και γράφει μουσική για το θέατρο. Μόνη ή με την μπάντα της έχει δώσει τριψήφιο αριθμό συναυλιών στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό. Έχει ανοίξει συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών (Yann Tiersen, Cat Power, Κωνσταντίνος Βήτα κ.α.) και έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς της εγχώριας μουσικής σκηνής. Αν και ως τώρα είχε αποκλειστική σχέση με τον αγγλικό στίχο, τελευταία γράφει και στα ελληνικά.
Ελεύθερη είσοδος

Μάθετε περισσότερα

© φωτογραφία: Ιφιγένεια Βασιλείου

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ. Στο πρώτο PARK YOUR CINEMA,
οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις.

Τα ταξίδια του Σάλιβαν / Sullivan’s Travels (1941)
Σκηνοθεσία: Preston Sturges

Νεαρός σκηνοθέτης με δύναμη επιρροής σε χολιγουντιανό studio ονειρεύεται να γυρίσει ένα ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα που θα μιλά στην καρδιά του λαϊκού θεατή της εποχής. Για να κατανοήσει τον αληθινό πόνο των συνανθρώπων του, μεταμφιέζεται σε… περιπλανώμενο άστεγο, ελπίζοντας να συγκεντρώσει «από πρώτο χέρι» τα στοιχεία που χρειάζεται για την ταινία του. Ιδεαλιστική σάτιρα σε μια Αμερική που βασανίζεται ακόμη από το οικονομικό κραχ της δεκαετίας του ’30. Αν και ουσιαστικά διδακτική, κάνει και την αυτοκριτική της, για να καταλήξει στο συμπέρασμα της τόσο σημαντικής συνεισφοράς του είδους της κωμωδίας στην κοινωνία, ειδικά σε περιόδους κρίσης.
Ελεύθερη είσοδος – συμμετοχή με δελτίο προτεραιότητας που θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30′ πριν την έναρξη κάθε προβολής.

Μάθετε περισσότερα

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου & Δοϊράνης, Τ.Κ.: 176 74, Καλλιθέα

Πληροφορίες: 216-8091001 / 002/ 003 ή με email στο [email protected]

Για αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης, δείτε εδώ.

*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλαναδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Δευτέρα-Κυριακή: 09:00-22:00

© φωτογραφία: Αθηνά Λιάσκου

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου | Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας Πάρκο Εργατιάς 3/7/19

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ – ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ  Συμμετέχει η ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας Πάρκο Εργατιάς Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι ...