Οστέα Ξηρά Σφόδρα | Νέος Κύκλος Παραστάσεων στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Η παράσταση που δίχασε κριτικούς και κοινό, ενόχλησε, ενθουσίασε, συγκίνησε και συζητήθηκε, επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Πρεμιέρα: Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 22:30

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, στις 22:30

Η περφόρμανς Οστέα Ξηρά Σφόδρα του Περικλή Μουστάκη βασισμένη στην προφητεία 37 του Ιεζεκιήλ και στο κείμενο του Χρήστου Μαλεβίτση για την απώλεια του τρίχρονου αδελφού του, επιστρέφει τον Οκτώβριο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

Η παράσταση, που από μερίδα κριτικών χαρακτηρίστηκε ως η πιο ενδιαφέρουσα της περσινής σεζόν,  εμπνέεται από το μεγαλειώδες όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ (Παλαιά Διαθήκη, Ιεζεκιήλ, § 37) με τα διασκορπισμένα στην πεδιάδα ξηρά οστά,  τα οποία αποκτούν σιγά-σιγά και πάλι ζωή με τη θεία πνοή. Την προφητεία του αυτή, ο προφήτης την κατέγραψε όταν κατακτήθηκε το Ισραήλ από τους Βαβυλώνιους, με σκοπό να παρηγορήσει και να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του.

Επιπλέον, η παράσταση αντλεί έμπνευση και από τον  πρόλογο-αφιέρωση του Χρήστου Μαλεβίτση στο έργο του “Έγκοπος Λόγος”  (εκδόσεις Αρμός), όπου μιλάει για τον θάνατο του μικρού αδερφού του σε ηλικία τριών ετών.

Παρουσιάζοντας μια πραγματικότητα πνευματικής ακινησίας, η περφόρμανς χρησιμοποιεί τη μνήμη του θανάτου ως όχημα για μια εσωτερική ανακαίνιση που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διαφορετική αντιμετώπιση της ίδιας της ζωής.

 

Συντελεστές

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Περικλής Μουστάκης

Μετάφραση: Γιώργος Κοροπούλης

Διαμόρφωση Σκηνικού Χώρου: Ελένη Σουμή

Κοστούμια: Μάριος Ράμμος

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική Επιμέλεια: Ντίνα Σταματοπούλου

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αννίτα Καπουσίζη, Ντίνα Σταματοπούλου, Γκέλυ Πεντεφούντη

Φωτογραφίες: Γιάννης Μαρμάρας, Σπύρος Αλιδάκης

Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος

Promo video: Σπύρος Αλιδάκης

 

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση και Η νέα ΣΚΗΝΗ

 

Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Θανάσης Δόβρης, Σπύρος Αλιδάκης, Ελένη Γαρυφαλλή, Νίκη Σερέτη και ο ταχυδακτυλουργός Fanua. 

 

Τοποθεσία: Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας. Κυψέλη
Ημερομηνία:
Πρεμιέρα: Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στις: 22:30. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 22:30
Πληροφορίες – Κρατήσεις Θέσεων: Τηλ.: 2108217877
Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65)
Προπώληση:
Στο ταμείο του θεάτρου. Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: από Δευτέρα 19/09 έως και Παρασκευή 30/09: Τετάρτη 10:00 με 14:00, Παρασκευή 16:00 με 20:00. Από Δευτέρα 03/10 το ταμείο του θεάτρου θα είναι κάθε μέρα ανοιχτό.) καθώς και ηλεκτρονικά στην Ticketservises.gr