Ουζερί Τσιτσάνης: Συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις του κοινού

Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο το «Ουζερί Τσιτσάνης», η νέα ταινία του Μανούσου Μανουσάκη, διατήρησε έντονο το ενδιαφέρον του κοινού σε ολόκληρη την Ελλάδα, φτάνοντας τα 75.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Η ταινία συγκέντρωσε το πρώτο 4ήμερο περισσότερα από 30.000 εισιτήρια (σε 112 αίθουσες), ενώ παρέμεινε στα ίδια σχεδόν εισιτηριακά επίπεδα και κατά το δεύτερο 4ήμερο προβολής της (23.537 εισιτήρια/92 αίθουσες), με τις θετικές εντυπώσεις του κοινού να παραμένουν αμείωτες.

Ο αδιέξοδος έρωτας ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη του ’42-’43 με φόντο τις μουσικές του Βασίλη Τσιτσάνη στην πιο παραγωγική του περίοδo κατάφερε να συγκινήσει τους θεατές από τις πρώτες κιόλας ημέρες προβολών.

Τα σχόλια των θεατών, τόσο στην επίσημη πρεμιέρα στο κατάμεστο ΠΑΛΛΑΣ, όσο και στις αίθουσες κατά το πρώτο 10ήμερο προβολών, ήταν ιδιαίτερα θερμά χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων την ταινία ως «απίθανη», «εξαιρετικά συγκινητική», «μοναδική στην εικόνα και το συναίσθημα».
Δείτε εδώ αμοντάριστα πλάνα από τις εντυπώσεις των θεατών:

Σύνοψη

Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης. Το soundtrack της ταινίας κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

 

 

Συντελεστές

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά–Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Γιάννης Αϊβαζής, Ξανθή Γεωργίου, Θοδωρής Αντωνιάδης

Mια παραγωγή της ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε. σε συμπαραγωγή με τους ΟΤΕ TV – ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗ  Με την υποστήριξη των: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου – TOPCUT MODIANO

ΣΚΗΝΙΚΑ: Αντώνης Χαλκιάς
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άννα Μαχαιριανάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ: Θέμης Καραμουρατίδης
ΜΟΝΤΑΖ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κωστής Γκίκας
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ : Μανώλης Μανουσάκης
ΜΙΞΑΖ : STUDIO 19 – Κώστας Μπώκος
VISUAL EFFECTS: Αντώνης Νικολάου
ΗΧΟΣ: Δημήτρης Αθανασόπουλος
ΣΕΝΑΡΙΟ : Βασίλης Σπηλιόπουλος – Άντα Γκουρμπαλή – Μανούσος Μανουσάκης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μαρία Μανουσάκη
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γιώργος Παπαδάτος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης