Ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης στο Ηρώδειο

19 Ιουνίου 2019 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ  

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Διευθύνει ο HAKAN SENSOY 

Σμύρνη!   Πόλη, βίωμα, έννοια που δημιουργεί σε όλους ανάμεικτα συναισθήματα.  Του πόνου, της καταστροφής και του ξεριζωμού από την μια και της χαράς της καταγωγής από ένα σπουδαίο τόπο όπου έζησαν πατεράδες, παππούδες και πρόγονοι μας.  Ποιος δεν έχει στην οικογένειά του έναν Μικρασιάτη!

Ο Γιώργος Νταλάρας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, δίνει στο Ηρώδειο μια συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ηakan Sensoy.

Ήταν κάτι που «χρώσταγε» στο Ελληνικό κοινό, μια και η πρώτη τους συνεργασία με την Τουρκική Συμφωνική Ορχήστρα έγινε πριν δυο χρόνια στην Σμύρνη στο Μέγαρο Πολιτισμού (Ahmed Adnan Saygun) με τεράστια απήχηση σε βαθιά συγκινημένο κοινό.  Η συναυλία εντάχθηκε στην πολιτιστική συνεργασία των Δήμων Σμύρνης-Νέας Σμύρνης με τίτλο «Σμύρνη-Νέα Σμύρνη: Γέφυρες Πολιτισμού».

Η συναυλία στο Ηρώδειο περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών και μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τραγούδια από την Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα.  Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, όπου με την Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττει μια ομάδα Ελλήνων σπουδαίων σολιστών:  Γιώργος Παπαχριστούδης-πιάνο, Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης-μπουζούκι, Χρήστος Ζέρβας-κιθάρα, Αποστόλης Βαγγελάκης-πνευστά, Ανδρέας Κατσιγιάννης-σαντούρι και Μάνος Γρυσμπολάκης-ακορντεόν.  Oι ενορχηστρώσεις είναι του Κώστα Γανωσέλη, στενού συνεργάτη του Γιώργου Νταλάρα στα πλαίσια των συνεργασιών του με τις μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες σε όλο τον κόσμο.  Στη συναυλία συμμετέχει η χορωδία «Μελωδοί» υπό τη διεύθυνση Γιώργου Ζιάκα.

Σχεδιασμός ήχου-ηχοληψία: Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος

Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

 

 

Νέο single του Τάσου Πέτσα

Φεβρουάριος του 2017 και ο Τάσος Πέτσας επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία με ένα νέο track με τίτλο “Voices (Istimpei)”. Για μια ακόμη φορά μας εκπλήσσει ...