Ο Καραγκιόζης ταξιδιώτης συνεχίζεται στο Θέατρο Σοφούλη

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του, «Ο Καραγκιόζης Ταξιδιώτης» συνεχίζει το ταξίδι του για λίγες ακόμα Κυριακές στο Θέατρο Σοφούλη. Η πρωτοποριακή παράσταση, καθώς παντρεύει το θέατρο με ηθοποιούς με το θέατρο σκιών, στοχεύει στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης προβάλλοντας την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα συνδυάζει την παράδοση του θεάτρου σκιών, με φιγούρες φτιαγμένες από τον Αγάπιο Αγαπίου, ιστορίες από τα ομηρικά έπη και φυσικά την ποίηση του Καβάφη! Η επόμενη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 17.00 το απόγευμα.

Λίγα Λόγια για το έργο

Τα φώτα του θεάτρου σκιών ανάβουν. Οι καραγκιοζοπαίχτες είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το έργο. Σε λίγο η φιγούρα του Καραγκιόζη θα εμφανιστεί στο πανί και τα παιδιά θα χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό τον ξυπόλητο φίλο τους και την παρέα του. Θα ακουστούν φράσεις που έμειναν στην ιστορία του θεάτρου σκιών όπως, ”Γεια σου ξυπόλητη οικογένεια, Θα φάμε θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε”. Κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα αν το κείμενο προοριζόταν για ένα κλασσικό ανέβασμα θεάτρου σκιών. Το κείμενο όμως είναι μια σύνθεση πολλών παραδοσιακών ιστοριών, διασκευασμένες για να παιχτούν από αληθινούς ηθοποιούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την υπόθεση με έναν μοναδικό και πρωτότυπο διαδραστικό τρόπο.

Κρατώντας τα μοτίβα του θεάτρου σκιών, η ιστορία πραγματεύεται ένα μεγάλο ταξίδι, σαν αυτό που έκανε ο Οδυσσέας κάποτε για να βρει την Ιθάκη. Ο Καραγκιόζης, σαν άλλος Οδυσσέας, έχει να εκπληρώσει μια αποστολή, να φέρει πίσω τη βεζυροπούλα του πασά η οποία χάθηκε αφήνοντας ένα σημείωμα στο δωμάτιο της που έγραφε: ‘’Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη”.

Το ταξίδι του Καραγκιόζη θα είναι μακρύ και δύσκολο αφού ο ίδιος και το πλήρωμά του θα κινήσουν γη και ουρανό για τη βρουν. Θα εξερευνήσουν τον βυθό, θα αναμετρηθούν με τα κύματα, θα βρεθούν σε άγνωστα μέρη ψάχνοντας ακόμη και στο μακρινό φεγγάρι. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Συντελεστές

Κείμενο / Δραματουργία: Μάριος Κωνσταντίνου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μελίδης

Β. Σκηνοθέτη – Καλλιτεχνική / Γραφιστική Επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας

Επιμέλεια φιγούρων Θεάτρου Σκιών: Αγάπιος Αγαπίου

Σκηνικά: Ελίζα Μοσχοπούλου

Κοστούμια: Ελένη Κοντοπούλου

Κίνηση / Χορογραφίες: Τζώρτζια Βοργιά

Μουσική: Λευτέρης Παπασταύρου

Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άννα Μπογιατζιάν

Γραφείο Τύπου: Κατερίνα Νικολάου

Παραγωγή: Tic Tac Toe

Παίζουν: Σωτηρία Αϊβαζίδη, Ελένη Βουγιατζή, Δημήτρης Ελιάς, Δανάη Κλάδη, Ευτυχία Ψωμά

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Παραστάσεις

Κυριακή 4/11 στις 17.00

Κυριακή 11/11 στις 15.00

Κυριακή 25/11 στις 17.00

Καθημερινές επισκέψεις στο χώρο του σχολείου κατόπιν συνεννόησης

στο τηλέφωνο 6983 715 173 / Άννα Μπογιατζιάν

Θέατρο Σοφούλη- Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη

Τηλέφωνο κρατήσεων 2310423925

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.