Ο Νίκος Κακλαμανάκης σε «Θέμα Χημείας»

 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα βρεθεί με την ομάδα Θεατρόνιο, και να συνομιλήσει με τους μαθητές στην παράσταση που θα δοθεί στο 1ο Γυμνασίου Ελληνικού την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 13:00.

Είναι μια πολύ όμορφη συγκυρία για την ομάδα  γιατί θα ακούστούν από τον ίδιο για το όραμα, τα κίνητρα της αθλητικής του διαδρομής, με σκοπό να εμπνεύσει τους νέους, να μην διαπραγματεύονται τα όνειρα, τις αξίες και τους στόχους τους.

Το έργο «Θέμα Χημείας» γράφτηκε για να δώσει στα παιδιά κίνητρο  και να θέσει προβληματισμούς για την επιλογή επαγγέλματος, και όχι μόνο, κυρίως να βάζουν στόχους μέσα από το όνειρο.

 Λίγα Λόγια για το έργο

Μπορεί ένα παιδί να γίνει χημικός αλλά και αθλητής; Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας, των φίλων στη διαμόρφωση της απόφασης; Αυτή είναι η υπόθεση της εκπαιδευτικής-διαδραστικής παράστασης Θέμα Χημείας, που παρουσιάζει η ομάδα Θεατρόνιο στις 11:50, στους μαθητές: Ο  έφηβος Φίλιππος έχει ταλέντο στο μπάσκετ. Θέλει να υπογράψει συμβόλαιο με μια ομάδα και να γίνει μεγάλος αθλητής. Ο πατέρας του όμως, ιδιοκτήτης βιομηχανίας χημικών, έχει άλλα σχέδια….

Θα ακολουθήσει ο έφηβος Φίλλιπος το όνειρο του; «Ότι αξίζει περιλαμβάνει πόνο. Προσπαθείς, υπομένεις και επιμένεις για να συναντήσεις τα όνειρά σου!» αναφέρει ο αθλητής

Η ομάδα Θεατρόνιο απαρτίζεται από παιδαγωγούς και επαγγελματίες ηθοποιούς, με εμπνευστή τον καθηγητή χημείας και ηθοποιό, Δρ. Γιάννη Γουλέ.

 

H παράσταση περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις φυσικές επιστήμες, πειράματα χημείας και θεατρικό έργο. Τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 σχολεία.

 

Στόχος της είναι οι φυσικές επιστήμες να γίνουν προσιτές σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων ή μαθησιακών δυσκολιών.

Συντελεστές

Κείμενο: Δρ. Γιάννης Γουλές

Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου

Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Γιάννης Γουλές, Θεοδώρα Ντούσκα, Νεφέλη Τουλιάτου

 

Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και το Λύκειο, ενώ προσαρμόζεται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα και τάξη.

 

Διάρκεια: 65’

 

Πληροφορίες

 

ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ

Γραφείο Επικοινωνίας

Βεργοβίτσης 8-10  Γκύζη 210 6470003  / [email protected] / www.theatronio.gr