Ο Haig Yazdjian και ο Δημήτρης Υφαντής στο φεστιβάλ “Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα”. Πέμπτη 27/7

Δύο ξεχωριστοί μουσικοί, με διαφορετικές μουσικές καταβολές, ο Αρμένιος Haig Yazdjian και ο Ηπειρώτης Δημήτρης Υφαντής, θα συμπαρουσιάσουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στη σκηνή του φεστιβάλ «Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα», που διοργανώνεται από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στο νέο πολυχώρο που δημιουργήθηκε πλάι στο εργοστάσιο Λιπασμάτων.

 

Περιδιαβαίνοντας στα μονοπάτια της μουσικής παράδοσης, καθένας από τη δική του μάνα-γη, οι δυο καλλιτέχνες συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί, ζωντανά, στη σκηνή ολοκληρώνοντας έτσι μια φιλία που μετρά πάνω από είκοσι χρόνια!

 

 Σεμνοί και ιδιαίτεροι και οι δύο, έχουν δώσει, ο καθένας από την πλευρά του, τη δική τους αισθητική προσέγγιση στο σύγχρονο ελληνικό “έθνικ” ήχο. Ενας κόσμος πλούσιων εμπειριών από προηγούμενες μεγάλες συνεργασίες, ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και δικές τους συνθέσεις, ξεδιπλώνεται στη σκηνή, παντρεύοντας τα φαινομενικά αντίθετα . Χιούμορ, ρυθμός, ταξιδιάρικες μελωδίες, προσφέρονται ειλικρινά και άμεσα στον κόσμο. Τέσσερις υπέροχοι μουσικοί προσθέτουν το ταλέντο τους σ’ αυτή την υπέροχη παρέα που έρχεται να μας ταξιδέψει.

 

Ο Haig Yazdjian (Χάϊκ Γιαζιτζιάν)  γεννήθηκε στo Χαλέπι της  Συρίας. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήρθε στην Ελλάδα, όπου και ζει μόνιμα. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους στο ούτι κι ένας ιδιαίτερος συνθέτης, ανήκοντας, πλέον, στο μουσικό δυναμικό του τόπου μας, χωρίς, φυσικά, να χάνει την παγκοσμιότητά του σαν άνθρωπος και καλλιτέχνης.

 

 Ο Δημήτρης Υφαντής προερχόμενος από τα Γιάννενα πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Δήμητρα Γαλάνη με το “Καίγομαι και σιγολιώνω” το 1997 και συνέχισε με δύο προσωπικούς δίσκους cd με τίτλους «Από χώμα και νερό» (1998) και «Η μια ζωή μες` την άλλη» το (2000)
Το 2002 μαζί με την Ερωφίλη και το Νίκο Κουρουπάκη δημιούργησαν το φωνητικό σχήμα Τρίφωνο. Στα 11 χρόνια της παρουσίας του Τριφώνου, αποκόμισε σαν τραγουδιστής και σαν τραγουδοποιός δύο πλατινένιους και τρεις χρυσούς δίσκους.

 

https://www.youtube.com/watch?v=d6BIDtp07Uo

https://www.youtube.com/watch?v=-uI6COD9MJk

https://www.youtube.com/watch?v=X1fzYMX-9g4

https://www.youtube.com/watch?v=Q5pZ-9SKA4Q

 

Ωρα έναρξης: 21.30

Ελεύθερη είσοδος

Πρόσβαση: Από ΗΣΑΠ Πειραιά, το τρόλει 20 και το λεωφορείο 859, Στάση Δραπετσώνα .

«Το βιβλίο των θρύλων»

Η εταιρεία παραγωγής «Εργοστάσιο Ονείρου», παρουσιάζει την  παράσταση «Το βιβλίο των θρύλων», στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη». Λίγα λόγια για το έργο: Πόσο η τεχνολογία επηρεάζει ...