Ο Laurent Binet στην Αθήνα

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του «HHhH – Himmlers Hirn heisst Heydrich (Ο Χάιντριχ είναι ο εγκέφαλος του Χίμλερ)», ο Laurent Binet έρχεται στην Αθήνα σε μία βραδιά γνωριμίας με το κοινό.Εμφάνιση Binet-p1©JFPaga_72.jpg

Το βιβλίο τιμήθηκε με το Βραβείο Goncourt πρωτοεμφανιζόμενου μυθιστοριογράφου το 2010.

Τον συγγραφέα παρουσιάζουν και συζητούν μαζί του ο συγγραφέας και μεταφραστής του βιβλίουΓιώργος Ξενάριος και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης.

Με την υποστήριξη του Ιανού, του Γαλλικού Ινστιτούτο & των εκδόσεων Κέδρος

Ελεύθερη είσοδος, διαδοχική μετάφραση

Laurent Βinet    

 

HHhH

Himmlers Hirn heisst Heydrich

 

Ο Χάιντριχ είναι ο εγκέφαλος του Χίμλερ

 

Μετάφραση: Γιώργος Ξενάριος

 

ISBN: 978-960-04-4576-3, σελ. 384, τιμή: 14,90€, Ιούνιος 2015

 

46980359-031f-48c2-9751-a272f5b3b5f3

 

ΒΡΑΒΕΙΟ GONCOURT ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 2010

 

  1. Κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία.

Δύο Τσεχοσλοβάκοι παρτιζάνοι σταλμένοι από το Λονδίνο πέφτουν με αλεξίπτωτο κοντά στην Πράγα. Αποστολή τους να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Γ’ Ράιχ: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, «το ξανθό κτήνος», τον «δήμιο της Πράγας», τον αρχηγό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, το δεξί χέρι του Χάινριχ Χίμλερ. Πρόκειται για την Επιχείρηση Ανθρωποειδές, μία από τις πιο τολμηρές και ηρωικές απόπειρες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

 

Περιγράφοντας με καθηλωτικό τρόπο την απόπειρα δολοφονίας του Χάιντριχ, το HHhH συνθέτει μια πανοραμική εικόνα του Γ’ Ράιχ και της περιόδου του Β’ Παγκόσμιου πολέμου. Μια συναρπαστική ιστορία απροσμέτρητου ηρωισμού και συντροφικότητας, προδοσίας και εκδίκησης.

 

«Το HHhH με ενθουσίασε. Η γραφή του Binet συνδυάζει τα πάντα. Μια ουδέτερη, δημοσιογραφική και ειλικρινής αφήγηση με την ενστικτώδη γραφή ενός λογοτέχνη που ξέρει να επινοεί ιστορίες. Ένα από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα που έχουν πέσει στα χέρια μου».

Μπρετ Ίστον Έλις

 

 

Ο Laurent Binet γεννήθηκε στο Παρίσι το 1972. Γιος ιστορικού, σπούδασε λογοτεχνία στη Σορβόννη. Διδάσκει γαλλικά στο Πανεπιστήμιο του Σεν-Ντενί. Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Goncourt πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα για το HHhH. Έχει δημοσιεύσει επίσης το δημοσιογραφικό χρονικό Rien ne se passe comme prévu.