“Πέντε Πέμπτες για τον κινηματογράφο” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον από κινηματογραφιστές και σινεφίλ, ξεκίνησε το αφιέρωμα που φιλοξενεί το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη με αφορμή την ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης».

 

Στον κατάμεστο κινηματογράφο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης, την πρώτη Πέμπτη του αφιερώματος, ξεδίπλωσαν τις απόψεις τους ξεχωριστοί δημιουργοί και καλλιτέχνες του  μουσικού στερεώματος,  όπως: ο Γιώργος Χατζηνάσιος,  Θανάσης Πολυκανδριώτης,  Θέμης Καραμουρατίδης, Θοδωρής Μαραντίνης (ΟΝΙΡΑΜΑ), Νίκος Κατσίκης, με τη συνδρομή των  Μιχάλη Ρέππα και Γιάννη Ευσταθιάδη, οικοδεσπότη τον Μανούσο Μανουσάκη και συντονίστρια την Λίνα Νικολακοπούλου. Εξάλλου ο τίτλος της συζήτησης:  «Νότες και Καρέ: Μουσική και κινηματογράφος» ήταν ο ιδανικός καμβάς για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, να θιχτούν ενδιαφέροντα θέματα και να αναδειχθούν οι φανερές και υπόγειες σχέσεις ανάμεσα στις δύο τέχνες.

 

Η δεύτερη ανοικτή συζήτηση, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 19:00,  με τίτλο «Από το Χαρτί στη Μεγάλη Οθόνη: Εν Αρχή ην ο Λόγος», με αφορμή το  ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, στο οποίο βασίστηκε η ταινία “Ουζερί Τσιτσάνης”,  δίνει τη δυνατότητα σε συγγραφείς και κινηματογραφιστές να ανταλλάξουν ουσιαστικές απόψεις, εμπειρίες και προτάσεις για ένα ακόμη βασικό θέμα του ελληνικού σινεμά. Εκείνο του σεναρίου, τις λογοτεχνικές πηγές έμπνευσης και τον τρόπο μεταφοράς ενός λογοτεχνικού έργου στον κινηματογράφο.

Συμμετέχουν οι: Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Γιάννης Ξανθούλης, Όλγα Μαλέα, Πέτρος Τατσόπουλος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Λένα Διβάνη, Βασίλης Σπηλιώπουλος, Μανούσος Μανουσάκης. Συντονίζει ο Παύλος Τσίμας.

 

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00,  θα επιχειρηθεί μια αποδόμηση των ηρώων και των χαρακτήρων της ιστορίας σε μια κουβέντα με τίτλο «Πάθος – Ήθος – Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων».

Συμμετέχουν οι:  Μανώλης Γλέζος, Χριστιάννα Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σολδάτος, Χριστίνα Χειλά, Βασιλική Τρουφάκου, Ξανθή Γεωργίου, Μανούσος Μανουσάκης. Συνονίζει: Άννα Λυδάκη. 

 

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00, σειρά έχουν οι «Αληθινές Ιστορίες γύρω από την Ταινία: η Πραγματικότητα και η Εικόνα», και o κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016,  στις 18:00 με θέμα:  «Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας, η εικόνα ταξιδεύει. Ανάπτυξη και Πολιτισμός», όπου η ταινία θα προβληθεί και με αγγλικούς υπότιτλους.

 

Οι συμμετέχοντες και στις υπόλοιπες θεματικές θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Εκτός από τις συγκεκριμένες Πέμπτες (κάθε Πέμπτη στις 19:00, εξαιρουμένης της Πέμπτης 3 Μαρτίου στις 18:00) η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00.

 7b IMK, Syzitisi 5Pemptes gia ton Kinimatografo, 4.2.2016

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Τιμές εισιτηρίων: 7€, γενική είσοδος
6€, μειωμένο 
(Μαθητές / Φοιτητές / Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / Νεανικό (έως 26 ετών) / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) / Μέλη ΟΤΟΕ/ Ομαδικό ενηλίκων (άνω των 10 ατόμων))

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

 

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)

  • Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Forthnet