Πέρασα…στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

 

Μετά τον πολύ  επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Τζένη Καρέζη στην Αθήνα,  το  Πέρασα…, μουσική παράσταση , μικτό θέαμα-ακρόαμα πάνω στην πολυπρισματική ποίηση της Κικής Δημουλά,  θα δώσει δύο μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την  Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης:  21:00)

Έχοντας προίκα τις άριστες κριτικές και το δυνατό χειροκρότημα του μεγάλου αριθμού θεατών, οι οποίοι την παρακολούθησαν στην Αθήνα,  η  παράσταση παρουσιάζεται σε σύλληψη, μουσική και σκηνοθεσία της  συνθέτριας –πιανίστα και με πολλούς δίσκους στο ενεργητικό της Σοφίας  Καμαγιάννη.

Να θυμηθούμε ότι η Σοφία Καμαγιάννη έχει κατακτήσει ήδη το κοινό της συμπρωτεύουσας με τη μουσική της για τους Πέρσες στο ΚΘΒΕ το 2014.

Δείτε το video/ https://www.youtube.com/watch?v=qfyeu2PiOVE 

Πέρασα …

Με κύριο «σώμα» τον λόγο της Κικής Δημουλά και όχημα τη μουσική, η  Σοφία Καμαγιάννη χτίζει μια παράσταση η οποία επιχειρεί να αγγίξει πολύπλευρα  τον θεατή. Έχοντας ακριβό δώρο τη φωνή της ποιήτριας (εκτός από τις απαγγελίες της Κικής Δημουλά, θα ακουστεί σε απρόσμενες ηχογραφήσεις στίχων της που αποτελούν έναν μη συνηθισμένο τρόπο ακρόασης της ποίησης)   η παράσταση σε συνδυασμό με ένα μουσικό – ηχητικό  κόσμο,  προσκαλεί σε ένα κολλάζ αισθήσεων.

Τρία πρόσωπα πρωταγωνιστούν στο έργο, πρόσωπα που εμπεριέχουν το ένα το άλλο, είναι σε διαρκή αλληλεπίδραση και σύνδεση και συναποτελούν το πρόσωπο της κεντρικής ηρωίδας. Επικοινωνούν πέρα από τον χρόνο, «απ΄ τον μέσα ουρανό μιας μνήμης» αλλά εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο.

Η «ανάγκη για χειροπιαστά πράγματα…» αποτυπώνεται,  μέσω της πρόζας, σε ένα πρόσωπο, την α’ ηθοποιό, (Γιώτα Φέστα) που βιώνει τη ρεαλιστική πραγματικότητα, με ανοιχτούς πάντα αισθητήρες.

Η β’ ηθοποιός (Θεοδοσία Σαββάκη) και ερμηνεύτρια των τραγουδιών κινείται σε ένα πιο φαντασιακό κόσμο όπου το τραγούδι και οι μουσικές μετασχηματίζουν το νόημα του ποιητικού λόγου.

Τέλος, η ηχογραφημένη και ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωνή της ποιήτριας, ως ένα άλλο κομμάτι του εαυτού της ηρωίδας, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο πιο εξωλογικό, ονειρικό, ασυνείδητο.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

Συντελεστές

Ποίηση : Κική Δημουλά

Σύλληψη, μουσική, σκηνοθεσία : Σοφία Καμαγιάννη

Σκηνογραφία:  Όλγα Ντέντα

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Kίνηση : Eρμής Μαλκότσης

Βιντεο :  Παναγιώτης Γουμπούρος

Bοηθός σκηνοθέτη : Φάνης Σακελλαρίου

     

Ηθοποιός: Γιώτα Φέστα

 

Τραγούδι, ηθοποιός : Θεοδοσία Σαββάκη

 

Μουσικοί: Τάσος Γουσέτης (βιολί), Φίλανδρος Κάρρας (κλαρινέτο), Όσβαλντ Αμιράλης (κόντρα μπάσο), Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο)

 

Ηχογραφημένη φωνή : Κική Δημουλά

 

Ηλεκτρονική επεξεργασία προηχογραφημένου υλικού: Σοφία Καμαγιάννη

 

Τεχνικός σύμβουλος ήχου :  Τim Ward

 

Παραγωγή : Σπίζα

Εκτέλεση παραγωγής : Ρούλα Νικολάου

 

Info:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ /Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017/Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

 

Ώρα έναρξης : 21:00

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 10 €, Μειωμένο 5€ ( για φοιτητές, ΑΜΕΑ, ανέργους )

 

 

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

  www.ticketservices.gr  – Πανεπιστημίου 39, Αθήνα 105 64  /
  Τηλέφωνο 21 0723 4567

 

  σε όλα τα καταστήματα Public

 

και στο ταμείο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

  Ταμείο Μεγάρου : 2310-895938 , 2310-895939

  ‘Ωρες ταμείου: Δευτέρα – Σάββατο  10:00πμ- 18:00μμ