Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος – Online προβολή «Το μεγαλύτερο ταξίδι: Οι τελευταίες ημέρες των Εβραίων της Ρόδου»

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου, η Πρεσβεία του Ισραήλ προσφέρει online την ταινία «Το μεγαλύτερο ταξίδι: Οι τελευταίες ημέρες των Εβραίων της Ρόδου».

Για να δείτε την ταινία:

1) κάνετε κλικ στον σύνδεσμο: https://vimeo.com/504686944

2) χρησιμοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης: Rhodes

Η ταινία είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 23:59.
Η προβολή περιορίζεται σε 1.000 θεάσεις.

* * *

Το μεγαλύτερο ταξίδι: Οι τελευταίες ημέρες των Εβραίων της Ρόδου

Ιταλία, 2013, 50’

Στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Σκηνοθεσία και παραγωγή: Ρουτζέρο Γκαμπάι

Σύνοψη:

Απομονωμένοι, φτωχοί και αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό τα γεγονότα στην Ευρώπη, οι Εβραίοι της Ρόδου ήταν εντελώς απροετοίμαστοι όταν οι Ναζί διέταξαν την εκτόπιση τους στις 23 Ιουλίου 1944. Παρά τη διαφαινόμενη ήττα του Χίτλερ, οι ιταλικές αρχές δεν αντέδρασαν όταν σχεδόν όλοι οι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν και μπήκαν σε βάρκες για το μακρύ και οδυνηρό ταξίδι από την ηλιόλουστη Μεσόγειο στις πύλες του Άουσβιτς. Από τους περίπου 1.800 Εβραίους που εκτοπίστηκαν, μόνο 151 επέζησαν. Ο σκηνοθέτης Ρουτζέρο Γκαμπάι συνοδεύει τρεις από τους επιζώντες – τη Στέλλα Λεβί, τον Σάμη Μοντιάνο και τον Άλμπερτ Ισραέλ – κατά την επιστροφή τους στη Ρόδο για να διηγηθούν τη ζωή τους πριν το Ολοκαύτωμα, καθώς και την απροσδόκητη φρίκη που τους περίμενε.

1η Ιουνίου στα θερινά – #tocinemaseperimenei

Μια νέα καμπάνια με τίτλο «ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ» συνοδεύει αυτές τις μέρες το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων (την 1η Ιουνίου), και έχει ήδη προκαλέσει ...