«ΠΑΙΔΙΟΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΗΜΙΝ» Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής με τον τίτλο: «ΠΑΙΔΙΟΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΗΜΙΝ», αναφερόμενη στο γεγονός της του Θεού Ενανθρωπήσεως μέσα από την Ορθόδοξη Υμνολογία.

Τους Ύμνους θα ψάλλουν ο π. Γεώργιος Τζελαλίδης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών και το Φωνητικό Σύνολο «Εν Καμίνω Τρείς Παίδες» το οποίο συγκροτούν τρεις εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς Πρωτοψαλτών, Διδασκάλων και Ερευνητών της Ψαλτικής Τέχνης, ο Γεώργιος Δεμελής, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Πολίτης, Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου και ο Χαραλάμπης Συμεωνίδης, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Οδού Αχαρνών.

Την Διεύθυνση του Χορού του Ιερού Ναού θα έχει ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Νικόλαος Σταματιάδης.

Τα κείμενα των Αρχαίων Φιλοσόφων για την έλευση του Χριστού θα διαβάσουν ο π. Θεοφάνης Δαρζέντας και η Πηνελόπη Καχρίλα  με μουσική υπόκρουση  Ψαλτήριου (Κανονάκι) από τον Γεώργιο Δεμελή.

 

I.N. Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχος Αθηνών
Σκουφά 34. Κολωνάκι

Είσοδος Ελεύθερη