Παράταση παραστάσεων “Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ” στο Bios

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού οι παραστάσεις παρατείνονται για μία εβδομάδα, δηλαδή, μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 (Κυριακή των Βαΐων)

Επόμενες παραστάσεις:

Παρασκευή 15

Σάββατο 16

Κυριακή 17

&
Παρασκευή 22
Σάββατο 23
Κυριακή 24

 

Απριλίου 2016

 στις 21.00

Η μνήμη ως αναπαράσταση

 

 

Ένα απόγευμα στο μέλλον. Ο Κραπ, κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του, ηχογραφεί μια μαγνητοταινία με τα σημαντικότερα γεγονότα του περασμένου έτους. Πριν την καινούρια ηχογράφηση ακούει μια παλαιότερη. Στα εξηκοστά ένατα γενέθλιά του έρχεται αντιμέτωπος με τις αποφάσεις που πήρε 30 χρόνια πριν.

Χρησιμοποιώντας ένα βιντεοσκοπημένο υλικό δράσεων – όπου πρωταγωνιστής είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας – ένας νεότερος ηθοποιός προσπαθεί να τις ανακατασκευάσει.

Οι μαγνητοταινίες του παρελθόντος ηχογραφούνται ζωντανά. Το βίντεο και η ηχογράφηση δημιουργούν το παρόν και παράλληλα ανασυνθέτουν το παρελθόν.

Οι χρόνοι αυτοί συνυπάρχουν, ο ηθοποιός συνομιλεί με την ηλικιωμένη προβολή του εαυτού του· όπως ο Κραπ – μέσω των μαγνητοταινιών – με τον νεότερο εαυτό του. Απέναντι του.

Ο Κραπ και η μελλοντική του εκδοχή καλούνται να συνυπάρξουν.

Οι άνθρωποι ορμώνται να λένε ιστορίες από την εμπειρία της αναθύμησης ενός περιστατικού ή ενός ανθρώπου. Η πράξη τού να εκφράζει κανείς αυτό που θυμάται είναι στην πραγματικότητα […] μια πράξη ανα-περιγραφής.

Αν Μπόγκαρτ

Συντελεστές
Μετάφραση: Αντώνης Αντωνόπουλος / Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνοθεσία / Ερμηνεία: Αντώνης Αντωνόπουλος
Ηχητική Δραματουργία: Δημήτρης Καμαρωτός
Βίντεο: Γκέλυ Καλαμπάκα
Σκηνικά / Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη
Βοηθός Σκηνογράφου / Ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή
Στο βίντεο εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Info:
Τοποθεσία: BIOS.TESLA Basement, Πειραιώς 84, Αθήνα

Ημερομηνία: Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ώρα έναρξης: 21.00. Μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 (Κυριακή των Βαΐων). Διάρκεια παράστασης: 70’

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3425335, www.bios.gr

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

 

 

Alessandra Amoroso – STUPENDO FINO A QUI

Η νεαρή pop star από την Ιταλία, Alessandra Amorosso, που γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια μέσα από τη μεγάλη της επιτυχία “Mi Sei Venuto a Cercare ...