Παρουσίαση βιβλίου “Προς Τήνο ΙΙΙ” στον ΙΑΝO το Σάββατο 12/11

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ”, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 2 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, Σταδίου 24, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής του βιβλίου και της έκθεσης
  • Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, καθ. της Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Μπία Παπαδοπούλου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων
  • Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και αναπλ. καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού πραγματοποιεί στο μέγαρό του στην Τήνο την έκθεση «Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ», από 25/6 έως 31/10/2016. Η έκθεση εστιάζεται στο έργο του Βλάση Κανιάρη (1928-2011), ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες που έδρασαν μεταπολεμικά και αναδεικνύει τον επίκαιρο χαρακτήρα της εικαστικής προσέγγισής του.

Στο δίγλωσσο βιβλίο που συνοδεύει την έκθεση συμμετέχουν γνωστοί μελετητές του έργου του Κανιάρη αλλά και επιμελητές που στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει σε μεγάλες εκθέσεις τη δουλειά του. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση περιλαμβάνει ένα κείμενο του επιμελητή Χριστόφορου Μαρίνου, στο οποίο αναλύεται το σκεπτικό του Προς Τήνο ΙΙΙ, η σημασία της οπτικής του Κανιάρη για μας σήμερα, αλλά και η ανάγκη μιας εκ νέου προσέγγισης του έργου του, μια αδημοσίευτη συνέντευξη του επιμελητή με τον καλλιτέχνη (2009), καθώς και κείμενα και συνεντεύξεις τωνMichael Fehr, Βαγγέλη Αγγελή, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Χριστόφορου Μαρίνου, Μπία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, Μάνου Στεφανίδη, Κώστα Χριστόπουλου.

Η έκδοση του καταλόγου έγινε χάρη στην χορηγία του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Επιμέλεια έκθεσης & βιβλίου: Χριστόφορος Μαρίνος

Οι Γάλλοι HIGH TONE στην Ελλάδα

Το κορυφαίο dub συγκρότημα στον κόσμο, οι Γάλλοι HIGH TONE, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Παρασκευή 13 Νοέμβρη στην Αθήνα (Votanikos Live) και Σάββατο 14 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη ...