Περσινές Βροχές – Από τις 13 Ιανουαρίου στο Tempus Verum – Εν Αθήναις

Οι «Περσινές Βροχές» του Χρήστου Καρασαββίδη μετά το πρώτο επιτυχημένο τους ανέβασμα, επιστρέφουν ανανεωμένες, ειδικά για τη σκηνή του θεάτρου «Tempus Verum – Eν Αθήναις», από τις 13 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο στις 18:30, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

«Να είσαι σίγουρος, αγάπη μου, πως όποιο αριστούργημα γνώρισε ο κόσμος και δεν είχε γεύση από χώμα, φύλλα κι αλμυρό νερό το κάναμε εμείς, οι άνθρωποι. Γι’ αυτό να μας έχεις εμπιστοσύνη. Μόνο εμείς απομείναμε. Κι η ποίηση. Κι ο πόλεμος όσο μεγάλος κι αν είναι δεν έχει ποίηση. Γι’ αυτό μην πας».

Μια ηθοποιός αναμετράται µε τα γεγονότα που στιγμάτισαν τέσσερις δεκαετίες πολέμων, ερώτων κι απωθημένων: από την άνοιξη του 1914 έως τις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακροπατώντας ανάμεσα στα περασμένα και τα μελλοντικά μεγαλεία των ανθρώπων, ξετυλίγεται η ιστορία μια κοπέλας που ξαφνικά χάνει τα πάντα καθώς ο αγαπημένος της ετοιμάζεται να ριχτεί στον πόλεμο που μόλις έχει ξεκινήσει. Άλλοτε επικαλούμενη τη λογική κι άλλοτε το συναίσθημα, η ηρωίδα αποτελεί μια συνεκδοχή κάθε γενιάς που άλλα περίμενε κι άλλα τελικά είδε να συμβαίνουν.

Ένας συνδυασμός ποιητικού ρεαλισμού και πραγματικών γεγονότων, πάνω στον έρωτα της ζωής και στον πόλεμο του θανάτου.

Έγραψαν για την παράσταση:

«Με χιούμορ, σαρκασμό αλλά και έντονα ποιητική διάθεση ο συγγραφέας διηγείται σε ημερολογιακή μορφή, μια περιπέτεια γεμάτη ρωγμές, που καθορίζει τη ζωή της ηρωίδας του, ψηλαφώντας ταυτόχρονα την αγωνία του κάθε θεατή απέναντι στην “ιστορική συνθήκη” όσον αφορά το παρελθόν αλλά και το παρόν του».

Μαρία Κυριάκη, κριτικός θεάτρου

 

«Το έργο του Χρήστου Καρασαββίδη είναι ένα “κατηγορώ’’  κατά του Πολέμου. Ξεκινώντας από τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο και φτάνοντας ως τον Δεύτερο και τον ελληνικό Εμφύλιο, μ΄ένα λόγο καταιγιστικό, αιχμηρό, γεμάτο αλήθειες, ο συγγραφέας καταδικάζει εκείνους που γεμίζουν φρίκη την ιστορία και τη ζωή μας».

Μηνάς Βιντιάδης, συγγραφέας/δημοσιογράφος

 

Συντελεστές

Κείµενο-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης

Ενδυµατολόγος: Βασιλική Σύρµα

Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταµπούλου

Παίζει η Δώρα Παρδάλη

Παραγωγή: Tempus Verum

 

Info:

Tempus Verum-Εν Αθήναις: Ιάκχου 19, Γκάζι /τηλέφωνο κρατήσεων 21 0342 5170

 

Από τις 13 Ιανουαρίου

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18:30

Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (άνεργοι / ατέλειες)

Διάρκεια: 70 λεπτά