«Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Με την ταινία «Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» (Verdades Verdaderas. La vida de Estela.) του Nicolás Gil Lavedra, παραγωγής 2011,  συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης τις προβολές της την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ινστιτούτου Θερβάντες και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

Πρόκειται για μια ακόμα αργεντίνικη ταινία (προηγήθηκε η προβολής της ταινίας «Η επίσημη ιστορία») αφιερωμένη στους αγνοούμενους της εκεί δικτατορίας και των παιδιών τους με την Εστέλα ντε Καρλότο, Πρόεδρο  των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου», στο επίκεντρο.

Η Εστέλα ήταν μια κυρία της μεσαίας τάξης, που μοίραζε το χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της και τη δουλειά της ως διευθύντρια σχολείου και ζούσε εντελώς απομακρυσμένη  από κάθε πολιτική δραστηριότητα.

Μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της κόρης της, Λάουρα, μεταξύ 1977 και το 1978, και την εξαφάνιση του εγγονού της  Γκίντο που τον  κρατούσαν οι απαγωγείς του, η ζωή της άλλαξε εντελώς.

Σκηνοθεσία: Nicolás Gil Lavedra

Σενάριο: María Laura Gargarella, Jorge Maestro

Παίζουν: Susú Pecoraro, Alejandro Awada, Inés Efron

Διάρκεια: 99’

Verdades Verdaderas  La vida de Estela_2

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Torino Jazz Festival 5th Edition 2016

Turin, city of art, culture, great museums and gastronomic delights and in a process of deep architectural and urban transformation, this year again offers a ...