Πραγματοποιήθηκε η συναυλία «ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τίτλο «ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» , που οργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, αφιερωμένη στους πρόσφυγες, στην αίθουσα του φιλολογικού συνδέσμου Παρνασσός.

Στην εναρκτήριο ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του νεοσυσταθέντος Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, αναφέρθηκε στη σημασία της φροντίδας του ξένου αδελφού και στην ταπείνωση και αγάπη που πρέπει να απορέει από τον κάθε έναν από εμάς προς τους αδελφούς μας έχοντας παράδειγμα τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.1da1de5f-7677-4da3-84bb-ffa7397c9700
Στη συνέχεια η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής της Ι.Α.Α. ερμήνευσε επίκαιρους Εκκλησιαστικούς Ύμνους υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

Στη συνέχεια η χορωδία του Δήμου Αθηναίων απέδωσε πολυφωνικούς Ύμνους αφιερωμένους στην περίοδο την οποία διανύουμε υπό την Διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Ορχήστρα ΚΑΝΩΝ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Γεωργίου Δεμελή, Υπευθύνου του Τμήματος Μουσικής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την συμμετοχή και ερμηνεία της Σοφίας Μάνου και του Παναγιώτη Λάλεζα. Αφηγητής όλης της εκδήλωσης ήταν ο Βαγγέλης Μουρίκης.