Πρεμιέρα για την “Αγγελική” 11/11 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicité, οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους “Αγγελική”, το οποίο παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στο Θέατρο Νέου Κόσμου αφού ταξίδεψε και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Αγγελική είναι μια παράσταση για τρεις ηθοποιούς που επιχειρούν με απλά μέσα –την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους– να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου, ξεκινώντας από το σώμα και με απόλυτο σεβασμό στο ρυθμό και το χώρο.

Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας, μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες.

Οι Fly Theatre  στήνουν μια παράσταση βασιζόμενοι στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq και μιλούν για το σημαντικότερο ζήτημα των καιρών μας, την προσφυγιά.

 

Το έργο

Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας υπαγορεύει το κείμενο στην αρχή της παράστασης, είναι «…παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης». Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας, στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο.

Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από την προσωπική ιστορία της Αγγελικής τίθεται ξανά το ερώτημα: «Τί εστί εθνική ταυτότητα; Τί εστί έθνος;»

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή: Κατερίνα Δαμβόγλου

Σκηνοθεσία – Συνδημιουργία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert

Σκηνικά – Κοστούμια: Fly Theatre

Ειδικές κατασκευές: Ερμίνα Αποστολάκη

Σχεδιασμός Φωτισμών & Ήχου: Fly Theatre

Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου»

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Νεκτάριος Θεοδώρου

 

 

ΧΩΡΟΣ

Κάτω Χώρος

Από 11.11.2016 μέχρι 15.1.2017

 

 

ΩΡΕΣ

Παρασκευή 21:15

Σάββατο 21:15

Κυριακή 19:00

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Παρασκευή

Κανονικό 12€

Φοιτητικό 10€

Ανέργων 8€

Σάββατο-Κυριακή

Κανονικό 13€

Φοιτητικό / Ανέργων 10€

[email protected]

www.nkt.gr

www.facebook.com/theatroneoukosmou

Τ: 2109212900 / F: 2109212901 / E: [email protected] / www.nkt.gr / Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743, Αθήνα