Πρεμιέρα παράστασης σωματικού θεάτρου Skivala 6 Απριλίου

Πρεμιέρα για την παράσταση σωματικού θεάτρου, στο θέατρο ΠΚ κάθε Σάββατο και Κυριακή από 6 έως και 21 Απριλίου.

Σκουπίδι: ουσιαστικό ουδέτερο 1. καθετί που είναι για πέταμα πχ «πετάω έξω τα σκουπίδια» 2. ξένο σώμα πχ «Έχω ένα σκουπίδι στο μάτι μου». 3. καθετί χαμηλής ποιότητας πχ «τα σκουπίδια της τηλεόρασης στην εποχή του ευτελισμού».

Σε ένα δυστοπικό περιβάλλον από σκουπίδια και σε χρόνο αμφίσημο, μια γυναίκα εγκλωβίζεται μέσα σε ένα πλαίσιο χωρίς εμφανή όρια από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει. Ο εγκλωβισμός γίνεται αφορμή για να κάνει μια εσωτερική διαδρομή και να αναβιώσει με τρόπο ψυχοδραματικό τις συγκρούσεις και τη βία που χρειάστηκαν τα Σκύβαλα για να συσσωρευτούν μέσα και γύρω της. 

“Αν δεν σε είχαν φυλακίσει, θα είχες καταλάβει τις Παρυφές;”.

Η ηρωίδα και επτά ακόμη χαρακτήρες, με εργαλεία τα σώματά τους ακολουθούν μια τελετουργία επί σκηνής και εναλλάσσοντας ρόλους, αποκαλύπτουν βαθιά κρυμμένα ανθρώπινα ένστικτα και επιθυμίες για εξουσία και επιβολή. 

“Το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία … Και το μυστικό της ελευθερίας είναι το θάρρος.”

Το ζητούμενο για τη γυναίκα είναι η ελευθερία. Η ανάγκη της αυτή εκφράζεται μέσα από τον ποιητικό λόγο που επέχει θέση διαύλου μεταξύ συνειδητού και ασυνειδήτου, ακολουθώντας τη ροή της σκέψης, του συναισθήματος και του φιλοσοφικού προβληματισμού.

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Αθανασούλη – Βασίλης Μπρόλιας
Σύμβουλος Δραματουργίας: Άννα Μαυρολέων
Επιμέλεια Κίνησης: Μαρία Παπού
Σχεδιασμός φωτισμού: Μάνος Κονσολάκης
Σκηνικά: Κατερίνα Μπότσαρη
Φωτογραφίες – Video: Δημήτρης Μαρίνης
Κοστούμια: Παύλος Γαβαλάς
Ηχογράφηση: Γιώργος Κωνσταντάκης
Επικοινωνία: Χρήστος Πανοηλίας / ACTION ΕΣΤΙ

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γεωργία Αμπουράντυ, Κατερίνα Μαυρομάτη, Στέφανος Μπαρζούκας, Αναστασία Πλέλλη, Τόνια Προδρόμου, Παναγιώτης Ταρνάρης, Σίλια Τζιρίτη, Γιάννης Τριανταφύλλου.

Εκτέλεση παραγωγής: ομάδα ΕΝΝΕΑ

Όραμα της ομάδας είναι να δημιουργεί project τα οποία συνθέτουν διάφορες μορφές τέχνης.

Στόχος της είναι η δημιουργία έργων από το στάδιο της ιδέας, στο στάδιο της συγγραφής και στη συνέχεια στο στάδιο της υλοποίησης, εκτέλεσης και παρουσίασης τους στο κοινό, με διάθεση και ανάγκη για συνομιλία, επικοινωνία, ανταλλαγή και προώθηση σκέψεων και ιδεών.

Ζητούμενο της είναι να έρθει σε διάδραση με το κοινό, επικοινωνώντας το μήνυμα ότι η τέχνη μπορεί να έχει ανοιχτούς ορίζοντες και σε δύσκολους καιρούς να είναι αφορμή για νέους προβληματισμούς, νέους τρόπους και νέες ερμηνείες για τη ζωή.

Η ομάδα επιθυμεί την εξωστρέφεια και την διαλεκτική προσέγγιση και στοχεύει η τέχνη να γίνει μια βιωματική διαδικασία για όλους.

Πληροφορίες:
Θέατρο ΠΚ
Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος (πλησίον Μετρό)
Τηλ: 210 9011677


Παραστάσεις:
Σάββατο και Κυριακή (από 6/4 έως 21/4)
στις 20:30


Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 13€
Φοιτητικό, μειωμένο, ανέργων, ομαδικό (5+): 10€
Online Ticketing:
http://www.pktheater.gr/index.php?target=book&alias=SKIVALA

Event στο Facebook

https://www.facebook.com/events/152504132324348/