Προτάσεις Πολιτισμού από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φοιτητών και Πτυχιούχων «Ελληνικού Πολιτισμού» του Ε.Α.Π.

Προτάσεις Πολιτισμού από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φοιτητών και Πτυχιούχων «Ελληνικού Πολιτισμού» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Με πρωτοβουλία των φοιτητών και των αποφοίτων του «Ελληνικού Πολιτισμού» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), διοργανώνονται πολιτιστικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών και Πτυχιούχων «Ελληνικού Πολιτισμού» του ΕΑΠ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει πέντε εβδομαδιαίες διαλέξεις για τους  μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 7-9 μ.μ., με θέμα «Βυζαντινή Ιστορία» και «Η επίδραση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας στην αισθητική και τις τέχνες». Οι διαλέξεις είναι δίωρες και πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΠΑΝΔΑ, Τσαμαδού 9-Πλ. Εξαρχείων.

Εισηγητές είναι ο Ζερβός Δημήτρης, Πτυχιούχος του Τμήματος «Ελληνικός Πολιτιμός» και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Ζέκη Σοφία Πτυχιούχος, επίσης, του «Ελληνικού Πολιτισμού» του ΕΑΠ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

14699839_10211006423579692_1051680030_n

Στη Θεσσαλονίκη, Με την ευκαιρία της ανακήρυξης από την Unesco του 2016 ως έτος Αριστοτέλη υπό την Αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών και Πτυχιούχων Ελληνικού Πολιτισμού, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανεβαίνει το θεατρικό έργο Αλέξανδρος του συγγραφέα Γιώργου Χαραλαμπίδη, φοιτητή του «Ελληνικού Πολιτισμού». Μια ειδική θεατρική παράσταση που γράφτηκε για να τιμήσει τα 2400 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μας Φιλοσόφου.

”Όταν ένας μαθητής της τρίτης Λυκείου αναρωτιέται γιατί να διαβάσει φιλοσοφία, εμφανίζεται μπροστά του ο ίδιος ο Αριστοτέλης ο οποίος αναλαμβάνει να τον μεταφέρει στην εποχή της αρχαίας Ελλάδας και στο δικό του ΛΥΚΕΙΟΝ για να του λύσει τις απορίες του. Μαθητής και δάσκαλος συνομιλούν έναν μοναδικό τρόπο για το τότε και το τώρα: Για την εικονική φιλία μέσω του facebook και την πραγματική φιλία που αναπτύσσει η Φιλοσοφία. Για τις διαφορές στην εκπαίδευση στο Λύκειο του Αριστοτέλη και στο σημερινό Λύκειο. Για την αξία και της δυνατότητες της ελληνικής γλώσσας και τον τρόπο λειτουργίας των Ηθικών Αρετών Για την τέχνωση του νου που μπορεί να μας οδηγήσει από το «ΖΗΝ» στο «ΕΥ ΖΗΝ».