Πρώτη συνεδρίαση του ΤΑΠ παρουσία Κονιόρδου

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την  Πέμπτη 24 Αυγούστου το νέο Δ.Σ. του  Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ). Στην έναρξη της συνεδρίασης παρέστη η Υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία έθεσε τις προτεραιότητες του ΥΠΠΟΑ σε σχέση με τον φορέα.

«Το ΥΠΠΟΑ  επιθυμεί να δώσει νέο πνεύμα, ώθηση και δυναμική ώστε να ξεπεραστούν καθυστερήσεις και αναποτελεσματικότητα στο ΤΑΠ, με έμφαση στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του, όπως: επιτάχυνση των διαδικασιών για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ηλεκτρονικών πωλήσεων. Εκσυγχρονισμό των μεθόδων φύλαξης. Εύρυθμη ποιοτική και σταδιακή λειτουργία των κυλικείων σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας. Αναδιοργάνωση κι εμπλουτισμό των πωλητηρίων του ΤΑΠ με εξειδικευμένα κατά τόπους μουσειακά αντίγραφα, αντικείμενα, όπως και με ενημερωμένες εκδόσεις» δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΠ είναι  ο Ορέστης  Βαβατσιούλας,  Δρ.Αρχιτέκτων Μηχανικός, τέως Δ/ντης στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Κυκλάδων. Και μέλη οι: Ελένη Ανδρίκου (Δρ.Αρχαιολογίας, Προϊσταμένη τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων- Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής), Αναστασία Κιούση (Αρχαιολόγος, Msc, Δρ ΕΜΠ Προστασία Μνημείων), Αλεξάνδρα Παπαθανασίου (Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, Msc, Υπάλληλος ΕΥΣΕ/ΕΑΣ, Υπουργείο Ανάπτυξης), Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου (Δρ. Ανθρωπογεωγραφίας, ομ. καθ. ΣΔΟ ΤΕΙ Δ.Ε.), Πανωραία Σπηλιοπούλου (Δικηγόρος), Ιωάννης Τσαμποδήμος (Πτυχιούχος πληροφορικής, Προϊστάμενος τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων της Διεύθυνσης  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΥΠΠΟΑ).

 

 

5η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ «ΘΥΜΕΛΗ» στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος»

Το  Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την 5η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ «ΘΥΜΕΛΗ» στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) 10.10 – 14.10.2019 και ώρα 20:00  ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ...