Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico

«Souvenir de Salonique»

 Πέμπτη 14 & Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico εμφανίζονται στο Half Note Jazz Club για δύο μοναδικές παραστάσεις, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Υπό τον τίτλο «Souvenir de Salonique» και με αφορμή το νέο τους δίσκο με τίτλο «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης» που κυκλοφόρησε σε παγκόσμια κλίμακα την Άνοιξη από την ECM, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico παρουσιάζουν  τραγούδια από τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη Μεσόγειο. Τραγούδια σαν ηχητικές καρτ-ποστάλ που δημιουργούν σύγχρονες μουσικές αφηγήσεις πάνω σε παλαιούς μύθους. Τραγούδια ελληνικά, τούρκικα, αρμένικα, ισπανοεβραϊκά, βουλγαρικά, τραγούδια των προσφύγων από τον Πόντο και την Σμύρνη, ερμηνευμένα στις γλώσσες των κατοίκων κάθε περιοχής, μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τραγούδια που έχουν ήδη παρουσιαστεί από την Σαβίνα Γιαννάτου και τους «Primavera en Salonico» σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας, Αυστρίας, Ολλανδίας και Βελγίου, ενώ  από τον Μάρτιο της νέας χρονιάς  θα ταξιδέψουν στο Χονκ Κονγκ, την Αυσταλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία, την Αγγλία και έπεται συνέχεια.

Για δύο βραδιές στο Half Note, ένα συναρπαστικό ταξίδι  με αφετηρία και αφορμή τα τραγούδια της Θεσσαλονίκης, με την σπάνια φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και των ευρηματικών Primavera en Salonico, μόνιμων συνεργατών της στη δισκογραφία και στα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια.

 

Μαζί της οι μουσικοί:

 

Κώστας Βόμβολος: ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν

Κυριάκος Γκουβέντας:  βιολί

Χάρης Λαμπράκης:  νέυ

Αντώνης Μαράτος: κρουστά

Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο

 

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

 

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

 

 

Τα Υπόγεια Ρεύματα στα Γιάννενα

  Γίνεται ένα συγκρότημα να είναι πραγματικά ενδιαφέρον και να έχει λόγο μετά από 23 χρόνια διαδρομής; Μόνο αν είναι όντως μεγάλο. Τα Υπόγεια Ρεύματα ...