Σεμινάρια Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης στο Τσάι στη Σαχάρα

Σεμινάρια Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης στο Τσάι στη Σαχάρα

Με τη Δρα Μαρία Αθανασέκου και τη Δρα Αμαλία Παπαϊωάννου, Ιστορικούς Τέχνης

Φως και Σκοτάδι στην Τέχνη

Ποια είναι η λειτουργία του φωτός στο εικαστικό έργο; Τι κρύβει το σκοτάδι στην καλλιτεχνική δημιουργία; Οι Ιστορικοί Τέχνης Μαρία Αθανασέκου και Αμαλία Παπαϊωάννου προτείνουν ένα ταξίδι ανακαλύψεων και αποκαλύψεων γύρω από το αντιθετικό ζευγάρι φωτός-σκότους στην τέχνη.

Κυριολεκτικές και αλληγορικές προσεγγίσεις, προσωποποιήσεις και συμβολισμοί, διαφάνειες/διαθλάσεις/αντανακλάσεις – τόσο ως προς την τεχνική ανάλυση της αναπαράστασής τους όσο και ως προς την ψυχολογική/μεταφυσική εννοιολογική φόρτισή τους – είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια 6 συναντήσεων, κάθε Παρασκευή, από 13 Νοεμβρίου μέχρι και 18 Δεκεμβρίου στο Τσάι στη Σαχάρα.

Με τη σύμπραξη της Οπτικής, της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας της Τέχνης θα προταθούν νέοι τρόποι για να «διαβάσουμε» αριστουργήματα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα διάρκειας 2 ωρών σεμινάρια έχουν αυτοτελή χαρακτήρα και απευθύνονται σε όλους τους φιλότεχνους, χωρίς να απαιτούν προηγούμενες ειδικές γνώσεις στην Ιστορία της Τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τσάι στη Σαχάρα

Λαοδικείας 18, Ιλίσια

Τηλ.: 211-0120936 & Fax 2110120937

 

Σεμινάρια Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης

Φως και Σκοτάδι στην Τέχνη

Κάθε Παρασκευή 13 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2015, 18:00-20:00

Συμμετοχή: 16€ ή με προπληρωμή του κύκλου 6 συναντήσεων: 80€

μειωμένα εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές: 13€, 65€