Σεμινάριο για την τέχνη του ηθοποιού

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της ομάδας Mad Dam, ο Mario Biagini, συν-διευθυντής του κέντρου “Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards” και σκηνοθέτης της δημιουργικής ομάδας “Open Program”, εισηγείται εντατικό πενταήμερο εργαστήριο, που απευθύνεται συγκεκριμένα αλλά όχι αποκλειστικά, σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Το σεμινάριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία πρόσβασης στη γνώση και την εκπαίδευση, όπως αυτές αναπτύχθηκαν την τελευταία περίοδο της δουλειάς του J.Grotowski και συνεχίζουν να εξελίσσονται στο Workcenter.

Με την καθοδήγηση του Mario Biagini και των βοηθών του, οι συμμετέχοντες θα εργασθούν επάνω σε υλικά που διερευνά σήμερα η ομάδα Open Program: παραδοσιακά τραγούδια της Αφρικανικής διασποράς και σωματικές ασκήσεις που αναπτύχθηκαν στο Workcenter τα τελευταία 30 χρόνια. Μέρος του χρόνου θα αφιερωθεί στη δουλειά επάνω σε σύντομες προτάσεις δράσεων υποκριτικής, τις οποίες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει πριν την έναρξη του σεμιναρίου και ένα παραδοσιακό τραγούδι.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και ένα γράμμα ενδιαφέροντος στο email [email protected], ως τις 25 Ιανουαρίου.

 

Μέρες και ώρες σεμιναρίου:

2-6 Μαρτίου 2016 , Τετάρτη ως Κυριακή

14:30 – 18:30 τις καθημερινές

11:00 – 18:00 το Σάββατο & Κυριακή (μαζί με διάλειμμα για μεσημεριανό)

Στούντιο Λάθος Κίνηση, πλατεία Κουμουνδούρου, οδός Ελευθερίας 25.

Κόστος : 280€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

 

Επικοινωνία:

email: [email protected]

fb: Mad Dam Theatergroup

τηλ.: 6933321531•Άννα Γριβάκου και 6932583634•Μυρτώ Μπέρνχαρτ

 

Σύντομο Ιστορικό:

Workcenter of Jerzy Grotowski και Thomas Richards

Ο J. Grotowski, γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες – αναμορφωτές του σύγχρονου θεάτρου, ίδρυσε τo 1986 στην Pontedera της Ιταλίας το κέντρο Workcenter, όπου έζησε και εργάστηκε τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής του. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, ο J. Grotowski μετέδωσε στους Thomas Richards και Mario Biagini τον καρπό της έρευνας της ζωής του. Σήμερα, το Workcenter, με συνδιευθυντές τους T. Richards και Μ. Biagini, αποτελείται από 18 καλλιτέχνες από 9 χώρες, που εργάζονται σε δύο διαφορετικές δημιουργικές ομάδες: την Focused Research Team in Art as Vehicle υπό τη διεύθυνση του T. Richards και την Open Program υπό τη διεύθυνση τον M. Biagini. Μέχρι σήμερα, ο M. Biagini έχει σκηνοθετήσει έξι πρωτότυπες παραστάσεις με την ομάδα Open Program: I Am America, Electric Party Songs, Not History’s Bones – A Poetry Concert, The Night Watch και The Hidden Sayings. Το έργο της ομάδας έχει ως στόχο να ξαναβρεί το ζωντανό στοιχείο του ποιητικού λόγου ως εργαλείο επαφής και δράσης. Σκοπός είναι η δημιουργία  παραστάσεων προσβάσιμων  στο κοινό, που όμως κρατούν ζωντανές μέσα τους τις πτυχές της εσωτερικής διαδικασίας που χαρακτηρίζει την έρευνα. Επίσης, με το Open Program και με διεθνείς συνεργάτες, ο Μ.Biagini έχει ξεκινήσει μια πρακτική έρευνα ενός νέου παραστατικού event, το  Open Choir, στην Ιταλία, τη Νέα Υόρκη και αλλού.