Σημαντικά βραβεία για δυο ταινίες της feelgood στο 73ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 73ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, που για 10 ημέρες συγκέντρωσε τα βλέμματα σημαντικών δημιουργών και ανεξάρτητων φωνών, που βρέθηκαν στη Μόστρα για να παρουσιάσουν τις νέες ταινίες τους.

Ανάμεσα στις ταινίες που τιμήθηκαν στο φεστιβάλ και συγκεκριμένα στην Τελετή Λήξης του περασμένου Σαββάτου, δυο θα διανεμηθούν τον προσεχή χειμώνα από την Feelgood.

To «Jackie» του πολυγραφότατου και πάντοτε συνεπή Pablo Larrain («No», «Η Μυστική Λέσχη», «Neruda») εξερευνά τις στιγμές που ακολουθούν της δολοφονίας του Τζον Κένεντι και την πτώση της Πρώτης Κυρίας, Τζάκι Κένεντι, την οποία υποδύεται η Natalie Portman με μια αξιοζήλευτη μαεστρία. Η ταινία έφυγε από τη Μόστρα με το βραβείο σεναρίου, το οποίο υπέγραψε ο Noah Oppenheim.

Το «Frantz», η νέα ταινία του Francois Ozon («Ο Χρόνος που Απομένει», «Ricky», «Η Καινούργια Φιλενάδα») που αφηγείται την περίεργη συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας που μοιάζουν να θρηνούν πάνω από τον τάφο ενός άνδρα και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, τόσο για την αποχρωματισμένη φωτογραφία του, όσο και για την διακριτική δεξιοτεχνία του Ozon κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού για την Paula Beer (δίπλα στον Pierre Niney).

 

 

Το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου

Στην Περιβαλλοντοπόλ έχουν μεγάλη γιορτή. Η πράκτορας «00 Συγγραφέας» κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου. Οι άκρως απόρρητες μυστικές αποστολές των τρομερών πρακτόρων του πλανήτη ...