Σκάσε ή η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη: από 5 Νοεμβρίου στον Κινητήρα

Οι ΒίκυΑδάμου και η ΧριστίναΣαμπανίκου  -από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ– επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.

Υπόθεση

Ο Μανώλης Καρέλης αναζητεί την συνταγή της ευτυχίας. Αναρωτιέται τι φταίει, τι λείπει και τι πήγε στραβά. Ψάχνει να βρει που πήγαν όσα χάθηκαν, η χαμένη του αισιοδοξία, η χαμένη του αθλητική κορμοστασιά, η χαμένη του καριέρα, ο χαμένος του έρωτας, η χαμένη του παντόφλα.Και οι απαντήσεις έρχονται από εκεί που δεν τις περιμένει. Ή μάλλον μόνο από εκεί που θα μπορούσαν να έρθουν.

Αντί Σκηνοθετικού Σημειώματος: Ο Μανώλης Καρέλης

Ο Μανώλης Καρέλης δεν θα παρεξηγηθεί αν δεν πας να τον δεις, ξέρει πόσο δύσκολο είναι να βγεις από το σπίτι σου. Πρέπει να έχεις λεφτά, να κάνεις μπάνιο, να ντυθείς, να μην σου κουμπώνει το τζιν από τα κιλά που έχεις πάρει, να βρεις παρέα για να έρθεις – και με την παρέα τι θα λες; πάλι τα ίδια και τα ίδια-, να στριμωχτείς στο μετρό ή να ψάχνεις θέση για πάρκινγκ και αν τυχόν περάσεις καλά; Θα ξεσηκωθείς και μετά θα νιώσεις χειρότερα γιατί πάλι σπίτι σου θα γυρίσεις ενώ μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά βουλιάζοντας στον καναπέ σου και βλέποντας τηλεόραση.

Ο Μανώλης θα σε καταλάβει, ούτε εκείνος βγαίνει συχνά τελευταία, βρίσκεται σε μια κάπως δύσκολη φάση της ζωής του. Ψάχνει να βρει τι του φταίει, τι του λείπει και τι πήγε στραβά. Ψάχνει από κάπου να πιαστεί, ακόμα και από το μπράτσο της πολυθρόνας. Έχει χάσει πολλά τελευταία, χάθηκε και η παντόφλα του και είναι σαν να έχασε τον κόσμο όλο.

Αλλά μην ανησυχείς για αυτόν, έχει «παρέα» και όσο και αν βαριέται, είναι αδύνατον να την αγνοήσει. Μια «παρέα» που έχει άλλη άποψη για το τι πρέπει να κάνει με τη ζωή του και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον πείσει. Θα τα καταφέρει; Καλύτερα όχι.

 

Σχετικά με την παράσταση

  • Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Victoria τον Μάιο του 2015 με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ομώνυμο ρόλο.
  • Τη θεατρική περίοδο 2015-2016, παρουσιάστηκε στο Vault με τον Στέφανο Κοσμίδη
  • Ταξίδεψε στην Πάτρα (Επίκεντρο +), ενώ παρουσιάστηκε και στην Κύπρο από την ομάδα «Παράσιτα» του Φώτη Γεωργίδη.
  • Το πρωτότυπο θεατρικό έργο κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, σειρά Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο.
  • Το 2016-17 παρουσιάζεται στον Κινητήρα ως η μόνη φιλοξενούμενη θεατρική παράσταση.

 

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Bίκυ Αδάμου

ΗχητικήΔραματουργία: Γιώργος Συμεωνίδης

ΦωτισμοίΦωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης

Σκηνικάκοστούμια: Lazy Boy*

Γραφιστικήεπιμέλεια: γιώργος δομιανός

Τeaser: Στέφανος Κοσμίδης

Βοηθόςσκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή

Διάρκειαπαράστασης: 60’

 

Ερμηνεύουν: Στέφανος Κοσμίδης,Χριστίνα Σαμπανίκου / Αντρική Φωνή: Σπύρος Περδίου

 

Τeaser: https://www.youtube.com/watch?v=JMqlNNzTIW0

 

 

Στοιχεία Παράστασης

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου
Παραστάσεις:  Σάββατο και Κυριακή , έως και τις 27 Νοεμβρίου

Ώρα Έναρξης: 21.30
Διάρκεια:60’
Είσοδος: 10 € (γενική είσοδος) και 5 δωρεάν θέσεις για κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ (με σειρά προσέλευσης και χωρίς κράτηση)

Χώρος: Κινητήρας, Ερεχθείου 22 Ακρόπολη. Τηλ.: 210 92 48 328

Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων στο Επί Κολωνώ

Μέσα από ένα πλούσιο συνδυασμό τεχνικών θεατρικού παιχνιδιού, εικαστικών, μουσικοκινητικής αγωγής, βιωματικών ασκήσεων και εκπαιδευτικὠν σχεδιάσεων, θα αναδειχτεί η παιδαγωγική διάσταση του θεάτρου και του ...