«Σταχτοπούτα» με τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο στο Μέγαρο 21-29/12

Χριστούγεννα στο Μέγαρο, και μια Σταχτοπούτα όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Μια φαντασμαγορική παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς! Tα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, η περίφημη χορευτική ομάδα του Πριγκιπάτου του Μονακό, παρουσιάζουν στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από την Παρασκευή 21 έως το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου μια εντυπωσιακή, γεμάτη λάμψη, εκδοχή του αγαπημένου παραμυθιού των παιδικών μας χρόνων, εμπνευσμένη από την αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ (συμπαραγωγή με τη ΛΑΒΡΥΣ)! Η Σταχτοπούτα ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από τη γοητευτική χορογραφία του Jean-Christophe Maillot, καλλιτεχνικού διευθυντή των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο και ενός από τους

κορυφαίους χορογράφους της γενιάς του, τα αφαιρετικά σκηνικά του Ernest Pignon-Ernest [Ερνέστ Πινιόν], τα ευφάνταστα κοστούμια του Jérôme Kaplan [Ζερόμ Καπλάν] και τους ονειρικούς φωτισμούς του Dominique Drillot [Ντομινίκ Ντριγιό].

Τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο δημιουργήθηκαν το 1909 από τον Σεργκέι Ντιάγκιλεφ και αμέσως συνεργάστηκαν με τους σπουδαιότερους σολίστ της εποχής όπως ο Νιζίνσκι και η Άννα Πάβλοβα. Χάρη στην υψηλή προστασία της πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό, η ομάδα καταξιώθηκε παγκοσμίως και σήμερα, υπό την προεδρία της πριγκίπισσας Καρολίνας του Αννόβερου και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ζαν-Κριστόφ Μαγιό, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες σε όλο τον κόσμο.

Η Σταχτοπούτα,…

έργο-σταθμός του σύγχρονου χορού, έχει παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και έχει πλέον ενταχθεί στο ρεπερτόριο των διασημότερων μπαλέτων, όπως της Σκάλας του Μιλάνου και της Όπερας του Παρισιού, ενώ έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές, όπου κι αν ανέβηκε.

Όλοι γνωρίζουμε το πολυαγαπημένο παραμύθι της φτωχής Σταχτοπούτας που, με μαγικό τρόπο, λυτρώνεται από τις κακοτυχίες της ζωής και μεταμορφώνεται σε αληθινή πριγκίπισσα. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η Μητριά δεν είναι μια μοχθηρή μεσόκοπη κυρία αλλά μια πολύ σαγηνευτική γυναίκα; Όταν οι Κακές Αδελφές δεν είναι πλέον ούτε τόσο δύστροπες αλλά ούτε και τόσο άσχημες; Όταν η Νεράιδα είναι ίσως πολύ περισσότερα απ’ όσα φανταζόμαστε;

Ο Ζαν-Κριστόφ Μαγιό, που έχει στο βιογραφικό του πολυάριθμες και υψηλότατες διεθνείς διακρίσεις, προσεγγίζει με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο αυτή την κλασική ιστορία, πιστός στη φήμη του ως «παλαιοντολόγου των παραμυθιών». Η σύγχρονη και τολμηρή ματιά του δίνει φρέσκια πνοή στο έργο, μεταφέροντάς το σε ένα διαχρονικό πλαίσιο, όπου στο επίκεντρο δεν βρίσκεται μια ακόμα ιστορία αγάπης και δικαίωσης, αλλά μια κοινωνική κριτική, μια απαραίτητη ενδοσκόπηση σε θεμελιώδη ζητήματα, αξίες και ιδανικά που μας αφορούν όλους.

Σταχτοπούτα με τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο

Μπαλέτο σε τρεις πράξεις

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων

21, 23, 25, 27 Δεκεμβρίου 2018 | 20:00

22, 26, 28, 29 Δεκεμβρίου 2018 | 17:00 & 21:00

Διάρκεια

Α πράξη: 43 λεπτά Διάλειμμα Β πράξη: 30 λεπτά Παύση Γ πράξη: 22 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων

Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+: 25 €

Ζώνη Ε 30 € (Παιδιά έως 12 ετών: 24 €)

Ζώνη Δ 40 € (Παιδιά έως 12 ετών: 32 €)

Ζώνη Γ 50 € (Παιδιά έως 12 ετών: 40 €)

Ζώνη Β 60 € (Παιδιά έως 12 ετών: 48 €)

Ζώνη Α 70 € (Παιδιά έως 12 ετών: 56 €)

Διακεκριμένη Ζώνη: 80 € (Παιδιά έως 12 ετών: 64 €)

Eισιτήρια

210 72 82 333, www.megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

Oμαδικά | 210 72 58 510

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/