Συναυλία  αλληλεγγύης στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ 8, 9/6/19

Συναυλία  αλληλεγγύης με την μουσική κοινότητα Αλληλέγγυες Νότες

 

Στα βαγόνια ενός παράδοξου τρένου οι επιβάτες εισέρχονται με ένα τραγούδι αντί για εισιτήριο. Το κάθε τραγούδι ξεκλειδώνει τους σταθμούς κι όλοι οι σταθμοί σχεδιάζουν μια διαδρομή: την ακροβασία ανάμεσα στην τρέλα και τη λογική, όπως αυτή αποτυπώνεται στις μουσικές που αγαπάμε.

Στο τέρμα της διαδρομής, κι αφού έχουμε διασχίσει πολλούς τόπους και τρόπους ανθρώπινης τρέλας, θα σταθούμε λίγο και στην τρέλα αυτών που ονειρεύτηκαν και ζωγράφισαν το όνειρό τους. Κι αν δεν τα κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο – αυτό κι αν είναι τρέλα – έγιναν – και διαρκώς γίνονται, εδώ που τα λέμε – χαρτογράφοι και σκαπανείς ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος.

«Το τρένο των Τρελών» ετοιμάσαμε, με τη δική μας δύσκολη αλλά σαγηνευτική πατέντα, εμείς τα μέλη της μουσικής ομάδας αλληλεγγύης «Αλληλέγγυες Νότες». Μικρή παράδοση της ομάδας, που διανύει το έκτο έτος της ζωής της και της δράσης της στο Μαρούσι, είναι ο καθένας να φέρνει το τραγούδι του πάνω στο θέμα που κάθε φορά επιλέγουμε, μια και οι παραστάσεις μας είναι πάντα θεματικές. Μέσα από το παζλ των τραγουδιών προκύπτει και η αφήγηση της παράστασής μας, ο θεματικός της ειρμός. Το μουσικό παραγόμενο της δουλειάς μας το προσφέρουμε πάντα αλληλέγγυα. Ωστόσο, μέσα στα χρόνια μάς έγινε ολοφάνερο ότι εξίσου σημαντική με την αλληλέγγυα προσφορά είναι και η μεταξύ μας χαρά που προκύπτει από την παρέα, την αγάπη, τη σύνθεση ενός περίπλοκου παζλ προσωπικών ήχων που γίνεται ομαδική συνήχηση. Κι έτσι πορευόμαστε. Ερασιτέχνες ασπούδαχτοι και επαγγελματίες σπουδαγμένοι, με την ελπίδα να μπορούμε πάντα να τραγουδάμε και να μοιραζόμαστε ευγενείς καρπούς στις συναντήσεις μας.

Οι Αλληλέγγυες Νότες λοιπόν παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση “Το Τρένο των Τρελών” στον Χώρο Τέχνης ΙΔΙΟΜΕΛΟ και την αφιερώνουν στον Πανελλήνιο Σύλλογο συμπαράστασης κακοποιημένων γυναικών και ανήλικων παιδιών Ελλάδας ΒΟΗΘΕΙΑ – ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ.

Σάββατο και Κυριακή 8 και 9 Ιουνίου 2019

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Έναρξη: 20.30

Είσοδος ελεύθερη με εθελοντική συνεισφορά.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2106817042

 

Συμμετέχουν:

Βίκυ Αναστασίου

Άλκης Αναστόπουλος

Δημήτρης Βλάχος

Αγγελίνα Βιδάλη

Αρετή Βρυσανάκη

Γιούλη Γεωργοπούλου

Βασίλης Γεωργιάδης

Μανώλης Γιούργος

Γεωργία Δεληγιαννοπούλου

Λευτέρης Δούρος

Βίλυ Κεραμά

Ηρώ Κεραμειδάκη

Δάφνη Κοκκώνη

Κατερίνα Κουτσονικόλα

Χρύσα Κουτσονικόλα

Δημήτρης Λάσδας

Ολυμπία Μπογδανοπούλου

Δημήτρης Νικολούλιας

Πέτρος Παπακαλός

Γιάννης Ρόκκας

Εριφίλη Σαββίδη

Αναστασία Σταματάρα

Γεράσιμος Σταματάτος

Κώστας Στεφανάκης

Ιωσήφ Τσιμούρτος

Χρήστος Τσορβάς

Σταύρος Φατούρος

Φαίδων Χαλκιάς

Γκέλυ Παπαγεωργίου – Χρυσοσπάθη

Ζοζέφ Ψάλτης

Μαζί η Άρτεμη, η Δέσποινα και η Ράνια