Συναυλία Μουσικής Δωματίου: Η Σιωπηλή Δύναμη του Λύχνου

Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018 | 20:30
Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου-Ταύρου (Καραολή Δημητρίου & Λυκούργου, Μοσχάτο)
Με οδηγό τα ηχοχρώματα του βιολιού, της βιόλας και του πιάνου, τρεις κορυφαίοι μουσικοί της Ελληνικής κλασικής μουσικής σκηνής θα μας παρουσιάσουν τρία διαμάντια του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου.
Η δεύτερη σονάτα για βιολί και πιάνο του Μπετόβεν, έργο της πρώιμης ωριμότητας του συνθέτη, επιλογές από τα 8 έργα του Μαξ Μπρουχ, έργο 83 για βιολί, βιόλα και πιάνο καθώς και το τρίο σε Μι ύφεση μείζονα έργο 40 του Γιοχάνες Μπραμς, μια μελαγχολική σύνθεση του 1865, αφιερωμένη στο θάνατο της μητέρας του συνθέτη, είναι τα έργα που θα απολαύσουμε από το Δημήτρη Χανδράκη στο βιολί, Χαρά Σειρά στη βιόλα και Δήμητρα Κοκκινοπούλου στο πιάνο.
Οι τρεις μεγάλοι συνθέτες, με τη μουσική ως όχημα προσπαθούν να κρατήσουν το λύχνο της ελπίδας και των αξιών της ζωής αναμμένο, αφιερώνοντας τη μουσική τους σε τρεις συμβολικές προσωπικότητες της ζωής τους. Ο Μπετόβεν στο μουσικό “δάσκαλο” της εποχής Αντώνιο Σαλιέρι, Ο εβδομηντάχρονος Μπρουχ στο “γιο” του και εξαίρετο κλαρινετίστα και ο Μπραμς στη “μητέρα” του την οποία μόλις έχει χάσει.
Η είσοδος στη συναυλία γίνεται με προσκλήσεις*
Γενική είσοδος 10€
Μειωμένη για μαθητές έως 18 ετών 5€
Πληροφορίες – κρατήσεις ηλεκτρονικά στο www.pianoplusfestival.gr
και τηλεφωνικά στο 6945 175 905.
*Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σε υποτροφίες φοιτητών για μουσικές σπουδές κατά τη θερινή περίοδο 2018.

«Η χιονάτη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

  Την πολυβραβευμένη ασπρόμαυρη ισπανική ταινία του Pablo Berger «Η χιονάτη» (Blancanieves), παραγωγής 2012, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό ...