Σχολείο της Τέχνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 

 

20/02

10.30-12.00

 

«Η Σταχτοπούτα του Ροσίνι»: Η Σταχτομπούτα είναι μια από τις πιο διάσημες όπερες όχι μόνο του Rossini αλλά και του ρεπερτορίου της όπερας. Βασισμένο στο ομόνυμο παραμύθι ο λιμπρετίστας Jacopo Ferretti γράφει ένα λιμπρέτο από το οποίο ο Rossini εμπνέεται για μια μεγαλειώδη μουσική σύνθεση.

 

12.00-1.30

 

«Και ήρθε η ώρα να παίξουμε θέατρο»: Μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους, καταλαβαίνουν τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο των μεγάλων, ένα δυνατό μέσο έκφρασης που προσφέρει στο παιδί δημιουργία και το μέσο προσέγγισης της θεατρικής τέχνης. Το παιδί καλείται να συμμετάσχει σε ολόκληρη τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού, να αναλάβει ρόλους, να βιώσει το θεατρικό φαινόμενο.

 

1.30-2.30

 

«Παιχνίδια που ταξιδεύουν στο χρόνο»: Τα παιδιά  παίζουν με τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στις γειτονιές και τις αλάνες που εξαφανίστηκαν. Κουτσό, αμπάριζα, περνά- περνά η μέλισσα, τυφλόμυγα, παιχνίδια που διατηρήθηκαν στο χρόνο παρά τις εποχικές αλλαγές και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Συγχρόνως  μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται,  να πειθαρχούν στους κανόνες του παιχνιδιού,  να συνεργάζονται και να διατηρούν τη φυσική τους κατάσταση.

 

 

Αλήθεια ή Ψέμα ? στο Θέατρο Δανδουλάκη

  Μια καινούρια δυνατή κωμωδία ανεβαίνει στο Θέατρο Δανδουλάκη τον φετινό Χειμώνα:  τα ΈΞΥΠΝΑ, ΜΙΚΡΑ ΨΕΜΑΤΑ του πολυβραβευμένου  Τζο Ντι Πιέτρο, σε σκηνοθεσία του Πέτρου ...