Σύσκεψη για την ΑΕΠΙ στο ΥΠΠΟ

 

 

Πραγματοποιήθηκε, χθες (Τρίτη 01/08), σύσκεψη στο  γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των υφιστάμενων σωματείων (ΑΣΜΑ 450+, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ) καθώς και του υπό ίδρυση σωματείου (ΥΠΕΡΒΑΣΗ) με τη συμμετοχή της προσωρινής Επιτρόπου της ΑΕΠΙ καθώς και εκπροσώπου του Υπουργού Επικρατείας, κ.Χ.Βερναδάκη.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε από την Υπουργό σύγκλιση απόψεων μεταξύ όλων των εκπροσώπων των δημιουργών ως προς έναν κοινώς αποδεκτό οδικό χάρτη για τη διασφάλιση  των δικαιωμάτων των δημιουργών καθώς και τη βιωσιμότητα του πλαισίου διαχείρισής τους.

Εκφράζοντας την κυβερνητική πλευρά, η Υπουργός  επικρότησε την εξέλιξη αυτή που ανοίγει το δρόμο για την επίλυση ενός χρονίζοντος ζητήματος. Δήλωσε επίσης ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στα δίκαια αιτήματα των δημιουργών λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θεσμικά μέτρα, αρχής γενομένης από την άμεση συγκρότηση του πρώτου εποπτικού συμβουλίου της ΑΕΠΙ με τη συμμετοχή των μελών, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο 4481/2017 για τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης.