Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Ακρόπολης 2015-2016

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Ακρόπολης για τη σχολική χρονιά 2015-2016 ξεκινούν τον Οκτώβριο 2015. Στόχος τους είναι η δημιουργική επαφή των μαθητών με τα εκθέματα, τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και με τους χώρους και το προσωπικό του Μουσείου.Οι κρατήσεις των σχολείων για το διάστημα Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2015 ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Κάθε σχολείο έχει δικαίωμα επίσκεψης μέχρι 150 μαθητές ανά σχολικό έτος. Ο μέγιστος αριθμός ομάδας ανά επίσκεψη είναι 25 μαθητές. Για τις σχολικές επισκέψεις είναι απαραίτητη η κράτηση είτε μέσω τηλεφώνου στο 210 9000903 Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 5 μ.μ., είτε μέσω υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος συμπληρώνοντας τη Φόρμα Συμμετοχήςκαι αποστέλλοντάς την είτε με τηλεομοιοτυπία στον αριθμό 211 8002720, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση[email protected]. Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα για την επιλεγμένη ημερομηνία και ώρα επίσκεψης ή για την συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το σχολείο θα λάβει κωδικό επιβεβαίωσης της κράτησής του. Στην ηλεκτρονική του διεύθυνση θα λάβει επίσης το υλικό για προαιρετική προετοιμασία στην τάξη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και το υλικό για αξιοποίηση της εμπειρίας μετά το πρόγραμμα.

Πριν την κράτηση κάποιου συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για το είδος και τις λεπτομέρειες του κάθε προγράμματος για το έτος 2015-2016 είτε στο ενημερωτικό κείμενο είτε συνεχίζοντας παρακάτω.

Σχολεία του εξωτερικού – αμιγή ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και σχολεία που βρίσκονται στο εξωτερικό – μπορούν να κάνουν κράτηση σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο κατόπιν συνεννόησης και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος τουλάχιστον ένα μήνα πριν στη διεύθυνση [email protected]. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να γίνουν είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, μόνο Παρασκευή (διαβάστε περισσότερα στην ενότηταΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ).

Πριν την άφιξή τους στο Μουσείο, συνιστάται στους συνοδούς-εκπαιδευτικούς να συμβουλεύονται τις Χρήσιμες Οδηγίες για τις σχολικές επισκέψεις μέσα στους χώρους του Μουσείου. Σε περίπτωση αργοπορίας το πρόγραμμα ακυρώνεται και οι σχολικές ομάδες μπορούν να επισκεφθούν το Mουσείο ανεξάρτητα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών φυλλαδίων.

«Stand-upTragedy» στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια

Η ηθοποιός, συγγραφέας και τραγουδίστρια Κατερίνα Παπαδημητρίου σας προ(σ)καλεί να περάσετε παρέα μια βραδιά με άφθονο γέλιο, αγαπημένα τραγούδια και Καθημερινές Ιστορίες Γυναικείας … Τρέλας, όπως ...