Τα νέα του Εκδοτικού Οίκου Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος

Νέες Εκδόσεις!

Ελάχιστοι ελληνόφωνοι επί Βυζαντίου ή οθωμανοκρατίας θα αυτοπροσδιορίζονταν ως Έλληνες. Πώς άλλαξε αυτό; Πώς διαμορφώθηκε η νεοελληνική εθνική ταυτότητα, μια ταυτότητα που βάση της έχει τη σύνδεση με την αρχαία Ελλάδα, και πώς εμπεδώθηκε αυτή η ταυτότητα ακόμη και σε αρβανιτόφωνους, βλαχόφωνους και άλλους πληθυσμούς; Η απάντηση του καθηγητή Ζέρβα σχετίζεται άμεσα με τον ρόλο του σχολικού συστήματος και ειδικότερα με το μάθημα της ιστορίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες!

Η “Μέρα σαν όλες τις άλλες” αναζητεί αυτό που οι μέρες έχουν κοινό, και παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται ή δεν το βλέπουμε. Ένα αόρατο νήμα που δένει το ασήμαντο με το σπουδαίο, το βαθύ παρελθόν με το παρόν, τη νωχέλεια με την αποκάλυψη, την πλήξη με τον έρωτα, τον θυμό με τη συγχώρεση, το επίγειο με τον ουρανό. Τα ποιήματα αυτά μας προτρέπουν να τραβήξουμε το παραπέτασμα μπροστά από τα μάτια μας και να αφαιρέσουμε τη σκόνη από τα πράγματα. Κι αν πού και πού μοιάζουν μελαγχολικά ή θυμωμένα, είναι μονάχα για να μας θυμίσουν ότι τον κόσμο πρέπει να τον αντικρύσουμε θαρρετά – και με όποιο κόστος– εάν αξιώνουμε να μας αποκαλυφθεί σε όλο του το μεταφυσικό μεγαλείο.

Περισσότερες πληροφορίες!

Το 7ο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς του Ανρί ντε Μονφρέντ μάς γυρίζει στην εποχή που ο τυχοδιώκτης συγγραφέας έκανε ακόμη “νόμιμες” δουλειές. Δουλειές στις πετρώδεις οροσειρές της Αιθιοπίας, κι όχι στη θάλασσα. Οι συνθήκες όμως είναι απρόβλεπτες, ο ανταγωνισμός με τα αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα μεγάλος και η κατάσταση, μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο των αρχών του 20ού αιώνα, απαιτεί σοφές και αποφασιστικές ενέργειες. Τα όσα θα συμβούν θα εφοδιάσουν τον συγγραφέα για τις κατοπινές του περιπέτειες.

Περισσότερες πληροφορίες!

Η γέφυρα του Σοβέτο βρίσκεται στην Ουτρέχτη. Πήρε το όνομά της από ένα νέγρικο γκέτο στο Γιοχάνεσμπουργκ. Έγινε σύμβολο της οδυνηρής συνύπαρξης δύο πολύ διαφορετικών κόσμων. Για τους ήρωες του βιβλίου, όμως, σημαίνει όμως κι άλλες συνυπάρξεις, κι άλλες μεταβάσεις. Τα πάντα βρίσκονται σε κίνηση, και τίποτα δεν μένει ακριβώς το ίδιο. Ούτε οι χώρες ούτε οι άνθρωποι. Η βραβευμένη συγγραφέας, σκηνοθέτρια και κοινωνιολόγος Μόνικα Σαβουλέσκου-Βουδούρη μάς το δείχνει αυτό με ένα ταξίδι σε τέσσερις χώρες και τρεις γενιές.

Περισσότερες πληροφορίες!

Ειδική Προσφορά!

Περισσότερες πληροφορίες!

Φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή μας στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των βιβλίων Σαν διαβείς τη γέφυρα του Σοβέτο και Η διαμορφωση της νεοελληνικής ταυτότητας. Από αριστερά προς δεξιά, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σούσιου Τσιπριάν, η συγγραφέας Δρ. Μόνικα Σαβουλέσκου-Βουδούρη, ο μεταφραστής Βασίλης Τσιάλας και ο εκπαιδευτικός Δρ. Παύλος Βασιλείαδης.

Προσφορές!

Στον ιστότοπό μας μπορείτε πλέον να βρείτε δεκάδες αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κλασικής και σύγχρονης, στη μισή τιμή! Κάντε κλικ για να δείτε τη λίστα, η οποία θα ανανεώνεται συχνά. Η προσφορά λειτουργεί συνδυαστικά με τη δωρεάν αποστολή μέσω ΕΛΤΑ, κάτι που εφαρμόζουμε σε όλες τις αγορές μέσω του ιστότοπου.

Δείτε τη λίστα των ειδικών προσφορών!

Φεστιβάλ στο Πάρκο 2016

Το Φεστιβάλ στο Πάρκο 2016 θα είναι και φέτος κοντά στους φίλους επισκέπτες της Πάρου προσφέροντας τους ψυχαγωγία, σταθερό στις  αξίες του, που είναι η  ...