Το “ΕΑΡ” ΒΙΚΤΩΡΙΑ σηκώνει αυλαία…με “Το αμάρτημα της μητρός μου” και τη “Φόνισσα”

«Το αμάρτημα της μητρός μου» Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Ηλία Λογοθέτη, με τους Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή Ιωάννα Δαρμή και Σάββα  Σουρμελίδη, εγκαινιάζει την Κεντρική σκηνή του “Έαρ” Βικτώρια.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά και καθώς συμπληρώθηκαν εκατόν είκοσι χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Βιζυηνού, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής λογοτεχνίας, το πρώτο διήγημα του το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εστία το 1883, παραμένει συγκλονιστικό. Παρουσιάζεται χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στη γλώσσα ή περικοπή του κειμένου.

Έργο αριστουργηματικό, γραμμένο από ένα μέγιστο συγγραφέα που πίστευε ότι το ζήτημα της γλώσσας «το περί νεοελληνικής γλώσσης ζήτημα είναι ουσιωδέστερον  ακόμη και αυτού του ανατολικού ζητήματος» για το Έθνος μας.unnamed (3)

Info

Έναρξη παραστάσεων στις  4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 20.30 και κάθε Κυριακή στις 19.00.

Τιμές εισιτηρίων 15€, 10€,7€, 5€

Προπώληση: Στο ταμείο του Θεάτρου «Έαρ» Βικτώρια, Μαγνησίας 5(Πλησίον Πλατείας Βικτωρίας), τηλέφωνο 210.8220020

 

 

Από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και κάθε Τέταρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, επίσης στην Κεντρική σκηνή, ξεκινά παραστάσεις «Η Φόνισσα» Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,  σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη και θεατρική διασκευή Κώστα Πολιτόπουλου, με τους Γιάννη Νικολαϊδη, Φωτεινή Φιλοσόφου, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βούλα Κώστα και Θοδωρή Προκοπίου.

Το πιο αντιπροσωπευτικό ίσως έργο του Παπαδιαμάντη, χαρακτηρισμένο από τον ίδιο ως «κοινωνικό μυθιστόρημα» επιστρέφει στην Αθήνα, κατόπιν μιας μεγάλης περιοδείας σε όλη την Ελλάδα, στο «Έαρ» Βικτώρια. Η ιστορία της Φραγκογιαννούς, μιας φιγούρας τραγικής με προεκτάσεις ηθικές , κοινωνικές και φιλοσοφικές που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, σε μια παράσταση πρόκληση για τους δημιουργούς της όπου ο μοναχικός αναγνώστης, υποκαθίσταται από το συλλογικό κοινό, το οποίο μετέχει, συνεργεί και συν-τελεί στα δρώμενα.

 unnamed (4)

Info

Έναρξη παραστάσεων στις 8 Φεβρουαρίου  και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

Προπώληση: Στο ταμείο του Θεάτρου «Έαρ» Βικτώρια, Μαγνησίας 5(Πλησίον Πλατείας Βικτωρίας), τηλέφωνο 210.8220020