Το Σχολείο της Τέχνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κάθε Σάββατο, από τον Οκτώβριο  του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2016 σας περιμένει ένα διαφορετικό σχολείο γεμάτο εικαστικά, κίνηση, ομαδικά παιχνίδια, χειροτεχνία, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, όπερα, ιστορία της τέχνης, λαογραφία,  εργαστήρια κινηματογράφου, μουσική, αφήγηση παραμυθιών, εργαστήρια καραγκιόζη,  μα πάνω από όλα δράση, δημιουργία και διασκέδαση. 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 

10:30-11:30

Και ήρθε η ώρα να παίξουμε θέατρο!

Μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους, καταλαβαίνουν τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο των μεγάλων, ένα δυνατό μέσο έκφρασης που προσφέρει στο παιδί δημιουργία και το μέσο προσέγγισης της θεατρικής τέχνης. Το παιδί καλείται να συμμετάσχει σε ολόκληρη τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού, να αναλάβει ρόλους, να βιώσει το θεατρικό φαινόμενο.

 

11:30-1:00

Χάνσελ και Γκρέτελ του

Engelbert Humperdinck

Αυτή η όπερα ξεκίνησε να γράφεται με τον συνθέτη να γράφει προσχέδια για την μουσική της ως αυτοτελή τραγούδια μέχρι που κατέληξε στην ένωσή τους και να γίνει τελικά ολόκληρο έργο. Το λιμπρέτο είναι της αδελφής του συνθέτη Adelheid Wette και είναι βασισμένο στο γνωστό ομόνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ.

 

1:00-2:30

Το παιχνίδι των χρωμάτων

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα σημαντικότερα κεφάλαια της  ιστορίας της τέχνης μέσω των έργων σπουδαίων ζωγράφων. Σε αυτά τα εργαστήρια, τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν προσεγγίζοντας τους μεγάλους ζωγράφους αυτοσχεδιαστικά μέσω κολάζ, αλλά θα γνωρίσουν και το  πως γίνεται  η αγιογράφηση των εκκλησιών, τι είναι η δίσκος της Φαιστού , τα κυκλαδικά εδώλια κ.λ.π.

 

 

 

“Και στα δικά μας..” @ Ρυθμό Stage

Ασπασία Στρατηγού – Βασίλης Προδρόμου – Κωνσταντίνος Πλούσιος-Διονύσης Θεοδώσης – Μιχάλης Μπακάλης – Νίκος Σαμαράς – Δημήτρης Σίντος Tρίτη 6, 13 και 20 Δεκεμβρίου Σαφώς ...