Το ΥΠΠΟΑ για την απεργία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ ΥΠΠΟ ΣΤΙΣ  2/3/2018

Σχετικά με την εξαγγελθείσα απεργία για την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ επισημαίνουμε τα κάτωθι:

α) Όσον αφορά τα αιτήματα που σχετίζονται με θέσεις εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού ισχύει η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού, ότι θα εξαντληθούν  όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να μην υπάρχει καμμία απώλεια για αυτές τις θέσεις.

β) Επίσης είναι γνωστό ότι ολοκληρώνονται στο αμέσως προσεχές διάστημα οι διαδικασίες, τόσο για την έκδοση της προκήρυξης για 200 μόνιμες θέσεις αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ όσο και η οριστική τακτοποίηση των εργαζομένων με “ένδικα μέσα”.

γ) Για το θέμα του Οργανισμού του ΤΑΠ ισχύουν τα  διαλαμβανόμενα  στο δελτίο τύπου της 23 Φεβρουαρίου 2018, με τίτλο «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΥΠΠΟ» στο οποίο αναφέρεται:

“Για το θέμα του σχεδίου Οργανισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, υπήρξε ενημέρωση προς την Εκτελεστική Επιτροπή, ότι στην τελική φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου  Οργανισμού θα λάβουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι για πιθανές τελικές παρατηρήσεις”.

δ) Σχετικά με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, η συνεχιζόμενη κατάληψη είναι αδικαιολόγητη και πρέπει να διακοπεί άμεσα, ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα το Ταμείο Αλληλοβοήθειας στη νέα φάση  λειτουργίας του, προς όφελος των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ , με ταυτόχρονη εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

 

Εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα

Η  έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» εγκαινιάζεται την Τετάρτη 25 Απριλίου (ώρα 18:30), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Κάστρο Ιωαννίνων (Ακρόπολη Ιτς Καλέ). Πρόκειται για ...