«ΤΟ CINEMA ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ» στο “ΓΥΑΛΙΝΟ”

0

«ΤΟ CINEMA ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ»

του Παναγιώτη Καποδίστρια και του Αργύρη Γιαμάλογλου

 

Ο μεγάλος συνθέτης—ο δημιουργός των μεγαλύτερων επιτυχιών του Ελληνικού Κινηματογράφου—Μίμης Πλέσσας ενώνει νοσταλγικά το παρελθόν με το παρόν διασκευάζοντας νεωτεριστικά και το μέλλον, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση.

 

«Η καλλιτεχνική και πολιτιστική προσφορά του Μίμη Πλέσσα είναι αδιαμφισβήτητα όχι μόνο μακρόχρονη αλλά και ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα σε αυτά τα 60 χρόνια καριέρας, ο μεγάλος αυτός συνθέτης μάς έχει ταξιδέψει στη μαγεία και στο όνειρο, έχει γεμίσει τη ζωή μας με μελωδίες και αναμνήσεις.

Λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα του Μίμη Πλέσσα, να υπερβαίνουν στερεότυπα και να αγγίζουν με τις δημιουργίες τους όλες τις γενιές και όλες τις μουσικές προτιμήσεις.

Άρωμα, άκουσμα και θέαμα Ελληνικού Κινηματογράφου λοιπόν, δεμένο με έξυπνη πρόζα –κωμωδία, ερμηνείες, χρώματα και αρώματα. Τραγούδια διανθισμένα με μεγάλη επιτυχία με χορογραφίες, φώτα και πολύ κέφι.

 

Θα ακούσουμε αγαπημένες μελωδίες του συνθέτη που επένδυσε μουσικά ταινίες, όπως :«Κάτι να καίει», «Ραντεβού στον αέρα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Γοργόνες και Μάγκες» κ.ά.,  Ταινίες που δημιούργησαν ορόσημο και αποτέλεσαν το Ελληνικό musical.  Τραγούδια που είναι σημεία αναφοράς στο σύγχρονο κινηματογραφικό μας πολιτισμό και ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις.

Μια εποχή υπέροχα ρομαντική, αληθινή και  ξεχωριστή, που στις δύσκολες εποχές μας πιά, είναι πηγή ελπίδας και δύναμης  και μας δίνει την έμπνευση – βασιζόμενη στις παλαιές αναλλοίωτες αξίες- να δημιουργήσουμε ξανά ένα καλύτερο αύριο.

 

Με χρώμα ελληνικό και θέμα τον κλασικό Ελληνικό κινηματογράφο, που γιορτάζει φέτος τα 100 του χρόνια  («Η Γκόλφω», ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους –βουβή- ελληνική ταινία και  γυρίστηκε το 1914)  έξι ερμηνευτές, θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του. Ο λόγος για τους : Θωμαίς ΑνδρούτσουΔημήτρη Παπάζογλου, Μαργαρίτα Γκινοσάτη, Αναστάση Κολοβό, Πόπη Χριστοδούλου και Άννα Φωτοπούλου οι οποίοι θα μας θυμίσουν μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Σπύρος Κλείσσας και Fide Köksal

Τους ηθοποιούς και τραγουδιστές, πλαισιώνουν πέντε καταξιωμένοι σολίστες μουσικοί αλλά και 4 έμπειροι χορευτές υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου χορευτή- χορογράφου Δημήτρη Παπάζογλου.

Οι μουσικές του Μίμη Πλέσσα, μαζί με την σύγχρονη ματιά μέσα από την πένα του Παναγιώτη Καποδίστρια και του Αργύρη Γιαμάλογλου και ένας ουρανός με αστέρια, είναι το σκηνικό μέσα στο οποίο όλοι θα αποδράσουμε σε μέρη ψυχικής ανάτασης, ξεγνοιασιάς και γέλιου, σε πλήρη αρμονία θεάματος που εγγυάται η σκηνοθετική υπογραφή της Ρέϊνας Εσκεαάζυ. Την παράσταση συμπληρώνουν σκηνές ταινιών από τον αγαπημένο Ελληνικό κινηματογράφο με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αποδίδοντας ένα εγγυημένα άρτιο αποτέλεσμα ενώ σε κάποιες από τις παραστάσεις μαζί μας, θα υπάρχουν guest καλεσμένοι από την θεατρική ή μουσική σκηνή.

Στον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Κινηματογράφου, μία μουσικοθεατρική παράσταση- σταθμός!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιμέλεια προγράμματος: Μπέσσυ Γιαννοπούλου

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Χορογραφίες, Σκηνοθεσία Χορογραφιών: Δημήτρης Παπάζογλου

Κείμενο: Παναγιώτης Καποδίστριας & Αργύρης Γιαμάλογλου

Ενορχηστρώσεις: Νάσος Σωπύλης

Ενδυματολόγος: Ελένη Πάτα

Make – up Artist: Χάρης Σαββίδης

Παραγωγή: ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

 

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ και για περιορισμένες παραστάσεις

No comments