Τσέλο και πιάνο στο Ιδιόμελο στις 24/3/18

Μια συναυλία με άριες και τραγούδια των Βέρντι, Βάγκνερ, Μπραμς, Σούμπερτ, Γιαννίδη, Σαμαρά, Θεοδωράκη κ.α., σε μεταγραφή για βιολοντσέλο, το όργανο που πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλο το ηχόχρωμα της ανθρώπινης φωνής.

Ερμηνεύουν η τσελίστρια Αμαλία Γιαννόπουλου και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.

Σάββατο 24/3/18

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ.

Έναρξη: 21.00

Είσοδος: 10 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2106817042

www.idiomelon.gr

ΙΔΙΟΜΕΛΟ 2018Α3

 

 

Αμαλία Γιαννοπούλου

Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (τάξη Ελ. Παπασταύρου). Μετά το δίπλωμά της το 1995 με «άριστα παμψηφεί» στο ωδείο Φ. Νάκας (τάξη Δημ. Μαγκριώτη) μελέτησε με τον Δημ. Πάτρα στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε σε σεμινάρια βιολοντσέλου καθώς και σε σεμινάρια ορχήστρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μόνιμο μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων από το 1995. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες μουσικής δωματίου με διάφορα σχήματα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Συμμετείχε σε συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Από το 1998 μέχρι το 2010 συνεργάστηκε με τη μίμο Isabelle Schweitzer σε παραστάσεις παντομίμας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως μουσικός εκτελεστής έχει εμφανιστεί με διάφορα θεατρικά σχήματα (Χοροθέατρο Μετ’ Εμποδίων, Θέατρο Τέχνης, Διπλούς Έρως, Θέατρο Τζένη Καρέζη, Contretemps Berlin Ensemble de Danse Baroque κ.ά.). Το καλοκαίρι του 2002 συμμετείχε σε περιοδεία της Hellenica Camerata στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης.

Δημήτρης Γιάκας

Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη της Μυρτώς Μαυρίκου). Συνέχισε μουσικές σπουδές στην École Normale de Musique του Παρισιού, ειδικότερα στο πιάνο, στη μουσική δωματίου και στη μουσική προετοιμασία όπερας. Κατόπιν άρχισε να μελετά συνοδεία τραγουδιού πλάι στον Ντάλτον Μπόλντουιν. Από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού, καθώς και στην όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του μουσικού διευθυντού της Kent Nagano. Παράλληλα, εμφανίστηκε συνοδεύοντας στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Από το 1990 εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.