Τ νέα των Εκδόσεων Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος

Νέες Εκδόσεις
Ο κορυφαίος φιλόσοφος Δημόκριτος επέδρασε καθοριστικά στην εξέλιξη της φιλοσοφίας και της επιστήμης. Η ζωή του και όλο το γνωστό εύρος και βάθος της φιλοσοφίας του (οντολογία, κοσμολογία, ανθρωπολογία, γνωσιολογία, λογική, ηθική, πολιτειολογία κ.λπ.) παρουσιάζονται με μεθοδικότητα, εύληπτο ύφος, εξαντλητική παράθεση πηγών σε αυτή τη μονογραφία του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης Θανάση Παπαδόπουλου, η οποία μέχρι

σήμερα  είναι και η εκτενέστερη στην ελληνική βιβλιογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες!

Μια καλογραμμένη αυτοβιογραφία, συνοπτική, στοχαστική, γλαφυρή στην αφήγηση σαν ανάβρυσμα μίας λεύτερης καρδιάς. Καταφέρνει να πλατύνει το προσωπικό στοιχείο σε μια καθολική αντίληψη για το πώς και τι ονειρευόμαστε, αγαπούσαμε, διεκδικούσαμε οι Έλληνες σε διάφορες εποχές και τόπους, και κυρίως να δώσει μέσα από προσωπικές μνήμες τα μυστικά και τους τρόπους για το πώς γενικά ο άνθρωπος μπορεί να μείνει περήφανος και χρήσιμος.

Περισσότερες πληροφορίες!

Αυτό το μικρό αφήγημα είναι η απαρίθμηση των θλιβερών γεγονότων της ζωής της Ελισάβετ. Ίσως αναρωτηθείτε γιατί το αποτολμήσαμε. Γι’ αλλού ξεκινήσαμε κι αλλού φτάσαμε. Κάπου μεσοστρατίς αλλάξαμε πορεία, σαν τους κουρσάρους που θολώνουν τα νερά. Απεμπολήσαμε το αρχικό θέμα. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε. Είχαμε συντριβεί στα βράχια της αναζήτησης κυνηγώντας την ιστορική αλήθεια, που πάντα μεταμφιέζεται.

Περισσότερες πληροφορίες!

Συνεχίζονται οι ετήσιες εκθέσεις βιβλίου
σε Νέα Μάκρη και Παλαιά Φώκαια
Οι θερινές διακοπές είναι για πολλούς ιδανική αναγνωστική περίοδος, ώστε η ανάπαυλα από τη ρουτίνα να συνδυαστεί με τις διανοητικές και συναισθηματικές απολαύσεις που το ποιοτικό βιβλίο μπορεί να προσφέρει. Οι παραθεριστές της Αττικής έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν και να αποκτήσουν νέες και παλιές εκδόσεις μας στις καθιερωμένες εκθέσεις βιβλίου σε Νέα Μάκρη και Παλαιά Φώκαια, που διεξάγονται αυτές τις μέρες.

Ειδική Προσφορά!

Περισσότερες πληροφορίες!

Στον ιστότοπo  μπορείτε πλέον να βρείτε δεκάδες αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κλασικής και σύγχρονης, στη μισή τιμή. Κάντε κλικ για να δείτε τη λίστα, η οποία θα ανανεώνεται συχνά. Η προσφορά λειτουργεί συνδυαστικά με τη δωρεάν αποστολή μέσω ΕΛΤΑ, κάτι που εφαρμόζεται σε όλες τις αγορές μέσω του ιστότοπου.

Δείτε τη λίστα των ειδικών προσφορών!

project kaos _ Κεραμεικός 4/12

Το project kaos,  θα παρουσιαστεί στον Κεραμεικό την Παρασκευή 4/12 και αφορά στη συνεργασία των Pixel 13 (Μασσαλία) και του φορέα Ανάμεσα στους Μέρμηγκες (Αθήνα, ...