«Φάντασμα με γόβες» στο θέατρο Γκλόρια

0

του Νόελ Κάουαρντ   

Πρεμιέρα  Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

              ώρα 20:00!!!  

Αυτό το χειμώνα το θέατρο Γκλόρια, ένα από τα πιο ιστορικά θέατρα της Αθήνας επιστρέφει στη θεατρική ζωή της πόλης. Πλήρως ανακαινισμένο από τον έμπειρο παραγωγό Τάσο Παπανδρέου και τον Τζώνη Καλημέρη, το θέατρο που μετρά περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας στην Αθηναϊκή σκηνή και που συνδέθηκε με το όνομα μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών,  όπως της  Έλλης Λαμπέτη, ετοιμάζεται πυρετωδώς να εγκαινιαστεί ξανά.

Η πρώτη παραγωγή που θα φιλοξενήσει στο «νέο» θέατρο Γκλόρια θα είναι η κλασική και αξεπέραστη κωμωδία του Νόελ Κάουαρντ  «Φάντασμα με γόβες». Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά στο θέατρο Γκλόρια για να εγκαινιάσει την «νέα εποχή» του ιστορικού χώρου.

Το έργο ήδη παίζεται με τεράστια επιτυχία στο Broadway της Νέας Υόρκης σε μια αναβίωση που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Τον ρόλο που στην Αμερική ερμηνεύει η Angela Lansbury στην Αθήνα θα ερμηνεύσει η Υρώ Μανέ. Ο Φάνης Μουρατίδης, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Βάσω Γουλιελμάκη, η Ελευθερία Μπενοβία και η νέα ανερχόμενη πρωταγωνίστρια Ιωάννα Τριανταφυλλίδου πρωταγωνιστούν επίσης στην παράσταση. Τα σκηνικά έχει αναλάβει ο Μανόλης Παντελιδάκης ενώ τα κοστούμια η Ντέννη Βαχλιώτη.

Το έργο γραμμμένο το 1941 και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Coward , διαδραματίζεται στο σπίτι του συγγραφέα Τσαρλς Κόντομαιν όπου ζει με την δεύτερη γυναίκα του Ρουθ. Εκεί θα καλέσουν ένα μέντιουμ ,τη Μαντάμ Αρκάτι (Υρώ Μανέ) και ένα φιλικό τους ζευγάρι για μια βραδιά σεάνς.  Στόχος του του Τσαρλς είναι να κάνει μια έρευνα για τον μεταφυσικό κόσμο ώστε να μπορέσει να τον παρουσιάσει στο νέο του βιβλίο όσο καλύτερα μπορεί. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν η μαντάμ Αρκάτι θα φέρει από την άλλη διάσταση την νεκρή γυναίκα του Τσαρλς, Ελβίρα.

 

Ο Σταμάτης Φασουλής επιλέγει μια κωμωδία που «ανασταίνει και νεκρούς» για να αναστήσει το θέατρο Γκλόρια το φετινό χειμώνα.

 

 

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

Mετάφραση- Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Mανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Nτένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Φωτογραφίες :Γιώργος Καβαλιεράκης

Βοηθός σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου

Bοηθος ενδυματολόγου: Χριστίνα Τσουτσουλίγα

 

Παραγωγή: ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ Α.Ε.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

 

Μαντάμ Αρκάτι: Yρώ Μανέ

Τσάρλς Κοντομαϊν: Φάνης Μουρατίδης

Ρούθ Κοντομαϊν: Nτορέττα Παπαδημητρίου

Ελβίρα: Iωάννα Τριανταφυλλίδου

Κ.Μπράντμαν: Βάσω Γουλιελμάκη

Κ.Μπράντμαν: Kωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Ιντιθ :Ελευθερία  Μπενοβία

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη 20:00

Πέμπτη  21:00

Παρασκευή  21:00

Σάββατο 18:00 & 21:15

Κυριακή 18:00 & 21:15

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος:20 ευρώ

Μειωμένο:15 ευρώ

Ανέργων : 10 ευρώ

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :130 λεπτά με διάλειμμα

Κρατήσεις- αγορά εισιτηρίων:

Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ

Ιπποκράτους 7

Τηλ. 2103600832 &

Στό TICKET 365.GR

No comments

Ο Δήμος Πειραιά μετονομάζει την κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε «Σκηνή Δημήτρης Ροντήρης»

Σφράγισε με την αισθητική και υποκριτική του άποψη το ελληνικό θέατρο του 20ού αιώνα, επιδόθηκε συστηματικά στην προσπάθεια σκηνικής ερμηνείας του αρχαίου δράματος, ο Δημήτρης ...