Φεστιβάλ Δράμας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Drama Pitching Lab & Forum 2017

Έχετε μια καλή ιδέα για την επόμενη ταινία σας μικρού μήκους;

Θέλετε να την ολοκληρώσετε ώστε να παρουσιαστεί σε παραγωγούς και χρηματοδότες;

Τότε δηλώστε συμμετοχή στο Drama Pitching Lab 2017.

Ο επιτυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, επιστρέφει δριμύτερος στο πλαίσιο του επετειακού φετινού Φεστιβάλ που συμπληρώνει αισίως τα 40 του χρόνια (18-23/9).
Για τέταρτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 23ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες [PITCHING].

Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Drama Mini Talent Lab και θα έχει δύο σκέλη:

 

  1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ PITCHING

 

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές θα επιμορφώσουν νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς με σκοπό την άρτια παρουσίαση του project τους για ταινία μικρού μήκους  μυθοπλασίας  ή κινουμένων σχεδίων έως 20’ ή για ντοκιμαντέρ έως 30’ με σκοπό την ανεύρεση συμπαραγωγής – χρηματοδότησης.

 

Α. Η κατάθεση των σχεδίων θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά έως την Δευτέρα 15 Μαίου 2017. 

Β.  H Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει έως 10 σχέδια. H ανακοίνωση των επιλεγμένων σχεδίων θα αναρτηθεί στο site του Φεστιβάλ έως τις 10 Ιουνίου.

Γ. Οι σκηνοθέτες- παραγωγοί των επιλεγμένων σχεδίων θα παρευρεθούν στη Δράμα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα βελτίωσης των σχεδίων τους και τεχνικές παρουσίασης των σεναρίων τους κατά τη διάρκεια του lab.

  1. PITCHING FORUM

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί Pitching Forum σε προσκεκλημένους έλληνες και διεθνείς χρηματοδότες- παραγωγούς. Η παρουσίαση των προτάσεων θα γίνει ενώπιον κοινού και οι σκηνοθέτες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ιδέα τους.

Θα παρουσιαστούν επίσης σε ειδική προβολή οι ταινίες που ολοκληρώθηκαν από ιδέες και σενάρια που βραβεύτηκαν ή ξεχώρισαν στα προηγούμενα pitching lab. 

-Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:  Το ΕΚΚ συμμετέχει στην χρηματοδότηση παραγωγής του καλύτερου σχεδίου.

-Βραβείο Finos Film : Η Φίνος Φίλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο στο καλύτερο σχέδιο.

 

Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

Η κατάθεση των σχεδίων, μπορεί να γίνει στα Ελληνικά ή Αγγλικά.

 

Deadline: 15 Μαϊου 2017

 

http://dramafilmfestival.gr/grcallforentries4thdramapitchinglab2017.html