Φεστιβάλ Ισραηλινού κινηματογράφου online. 2ος κύκλος

Ο δεύτερος κύκλος του Φεστιβάλ Ισραηλινού κινηματογράφου online θα μας συντροφεύσει όλο τον Αύγουστο. Μετά τη σημαντική επιτυχία που είχε το Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου online τον Μάιο και Ιούνιο, με χιλιάδες θεάσεις, η Πρεσβεία του Ισραήλ ξαναρχίζει τις προβολές ταινιών,

λάβει υποτιτλισμένες στα ελληνικά, μέσω διαδικτύου.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, τρεις ταινίες κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις ταινίες Ταξίδι στην Ελλάδα (3 Αυγούστου), Δεν υπάρχουν λιοντάρια στο Τελ Αβίβ (13 Αυγούστου) και Ο υπέροχος Πάπα Αλάιεφ (23 Αυγούστου). Κατόπιν απαίτησης πολλών θεατών, οι ταινίες Μπεν Γουριόν, επίλογος και Γκόλντα προβλήθηκαν ξανά.

Οι προβολές γίνονται στη  πλατφόρμα Vimeo, μέσω της σελίδας Facebook Ισραήλ στην Ελλάδα. Για κάθε ταινία η διάρκεια προβολής είναι 10 ημέρες, ενώ οι θεάσεις περιορίζονται σε 1.000.

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

Ταξίδι στην Ελλάδα (trailer: https://vimeo.com/280059400)

Ένας 78χρονος άνδρας και ο γιος του, αποξενωμένοι για πολλά χρόνια, ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι από το Ισραήλ στην Ελλάδα, αναζητώντας τον άνθρωπο που έσωσε τη ζωή του πατέρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ταξίδι τους οδηγεί σε απρόοπτα και τελικά τους φέρνει σε μια τελική αντιπαράθεση πατέρα και γιου.

Δεν υπάρχουν λιοντάρια στο Τελ Αβίβ(trailer: https://vimeo.com/336318182)

Φτάνοντας στο Τελ Αβίβ το 1935, ο Max Shorenstein εγκατέλειψε την τιμητική θέση του ραβίνου της Κοπεγχάγης για να εκπληρώσει ένα μακροχρόνιο όνειρο: να χτίσει έναν ζωολογικό κήπο και να διδάξει στα παιδιά την αγάπη για τα ζώα. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, ο ζωολογικός κήπος του Τελ Αβίβ έγινε το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης.

Ο υπέροχος Πάπα Αλάιεφ(trailer: https://vimeo.com/165845621)
Μια θρυλική οικογένεια μουσικών με καταγωγή από το Τατζικιστάν αναζητά τη θέση της ανάμεσα στην παράδοση και τα νέα ρεύματα της μουσικής. Η πατριαρχική εξουσία κλονίζεται, όμως η οικογενειακή μουσική παράδοση πρέπει να συνεχιστεί. ‘Ένα σεξπιρικό δράμα στο σύγχρονο Ισραήλ.

Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό συνεχίζει για 28ο καλοκαίρι τις καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, πολιτισμικές και παιδαγωγικές του δραστηριότητες ανοίγοντας τις πόρτες ...