Χρήστος Νινιός, Πάνος Παπαϊωάννου και Χρυσόστομος Καραντωνίου στο Σταυρό του Νότου (club)


«Τις Κυριακές από νωρίς…»

Σταυρός του Νότου >> Club

 

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Special Guest: Ανδριάνα Μπάμπαλη

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

 

Ο Χρήστος Νινιός, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου, τρεις από τους πιο υποσχόμενους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς που έχουν κάνει αίσθηση, συμπράττουν και παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για 3 ακόμα Κυριακές (15-22-29 Νοεμβρίου) από νωρίς, στο Σταυρό του Νότου (club). Με επιλογές από τα προσωπικά τους άλμπουμ, αλλά και απρόσμενες  διασκευές σε γνωστά τραγούδια από την ελληνική μουσική σκηνή. Τραγούδια που έχουν αγαπήσει και έχουν καθορίσει το μουσικό ύφος τους. Στην παρέα τους θα βρίσκεται την Κυριακή 15 Νοεμβρίου μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, με αξιόλογη πορεία,  η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Ο Χρήστος Νινιός, τραγουδοποιός με ευαισθησία και μια άγρια ομορφιά στα τραγούδια του, αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του 2014, με την ραδιοφωνική επιτυχία «Γράμμα στο Θεό», το ομότιτλο τραγούδι από το άλμπουμ του που κυκλοφόρησε τον Μάιο από την Feelgood Records και περιλαμβάνει εννέα τραγούδια, τα περισσότερα σε μουσική και στίχους του Χρήστου Νινιού. Σε δύο τραγούδια τους στίχους υπογράφουν οι Μαριεύη Μήτρου και Sunny Mπαλτζή, ενώ ένα τραγούδι υπογράφει ο Νίκος Φραγκάκης. Ξεχωριστή στιγμή η διασκευή του τραγουδιού «Γυναίκα» του Χρήστου Θηβαίου, στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος, επαναπροσδιορίζοντας ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του, σε ένα ντουέτο που ενώνει δύο μοναδικές βραχνές φωνές.

 

Ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου και o συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου, είναι η νέα παρέα του ελληνικού τραγουδιού που μας συστήθηκε, μαζί και με τον στιχουργό Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, με το τραγούδι «Τα μεροκάματα», το οποίο κέρδισε το βραβείο κοινού στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, συγκίνησε με τη δύναμή του και πρωταγωνίστησε στο ραδιόφωνο. Το άλμπουμ τους «Ο χορός των ημερών» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από την Feelgood Records, περιλαμβάνει 12 τραγούδια και αποτελεί μια νέα πρόταση για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Σε κάποιες από τις ιστορίες που ξετυλίγονται στο άλμπουμ, συναντάμε φωνές που θέλησαν να δώσουν το παρόν σ’ αυτή την αφετηρία: Την Δήμητρα Γαλάνη, τον Παντελή Θαλασσινό και την Λαμπρινή Καρακώστα. Στο άλμπουμ περιλαμβάνεται και ένα τραγούδι σε στίχους του Νίκου Μαμαγκάκη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί ο Πάνος Παπαιωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου. Αυτή την περίοδο επιστρέφουν με το νέο τους single «O Άνεμος Φυσά», μια εξαιρετική διασκευή της μεγάλης επιτυχίας των Noir Desir, “Le Vent Nous Portera”.

NINIOS-PAPAIOANNOU-KARANTONIOU_BABALI_Stavros tou Notou

Ενορχηστρώσεις: Χρυσόστομος Καραντωνίου

 

Παίζουν οι μουσικοί:

Χρήστος Σκόνδρας – Λαούτο, μπουζούκι, γκάιντα

Θοδωρής Κουέλης – Μπάσο

Σωτήρης Μαυρονάσιος – Τύμπανα

Σίμος Κουφάκης – Κρουστά

 

Οργάνωση Παραγωγής: Cricos (www.cricos.gr)

 

Info:

Σταυρός του Νότου >> Club

Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Τηλ: 210 9226975

Ημερομηνίες: 15, 22 & 29/11

Ώρα έναρξης: 21.00

Γενική είσοδος: 12€ με ποτό

www.stn.gr